fbpx

Stryn og Nordfjord

Mens ytre Nordfjord byr på sommer og surfing, finner du de mest fantastiske fjellene for skikjøring lenger inne i fjorden. Med utgangspunkt fra Stryn kan du gå toppturer med over 1500-høgdemeters nedkjøringer, og med utsikt i verdensklasse. Det er ikke uten grunn bilder fra kommunen pryder Time Square!

Book en skiguide i Stryn her
Book “Toppturer fra Loen skylift” her

Blant flere kjente fjell for skikjørere kan vi nevne Kyrkjenibba 1400moh, Skåla 1848moh, Midstolshyrna 1771moh og ikke minst Rinddalshyrna 1677moh. På Strynefjellet ligger landets mest tradisjonsrike sommerskisenter, og like ved Stryn sentrum ligger et lite vinterskisenter med frikjøringsmuligheter de fleste bare kan drømme om.

Klima og sesong

Snøforholdene i området er stort sett svært bra, og for lokalkjente finnes der alltid muligheter for å finne den skikkelig ville snøen. I Stryn snør det mest når været kommer fra nordvest, og når værgudene først setter igang er det ikke unormalt at det snør en meter på et døgn i fjellet. Det må jo være en grunn til at den største isbreen på det europeiske kontinentet dekker store deler av denne kommunen.

Overnatting og mat

Regionen er et mekka for turister og reisende. Her finnes campingplasser, hoteller, pensjonat, vertshus, utesteder, shopping og det som skal til for å trives. Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette. Nesten alle bygdene har større dagligvarebutikker, og her er gode muligheter for å få spist en bedre middag på restaurant. På turene i fjellet må det medbringes egen matpakke / lunsj om ikke annet avtales med din villsnøguide.

Transport

Det er enkelt å komme seg til Nordfjord med buss fra byer som Bergen, Trondheim og Oslo. Nærmeste flyplassene er Sandane lufthavn og Ørsta-Volda lufthavn. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til møtepunktet for de ulike turene. Om du velger kollektivtransport, vil vi være behjelpelig med organisering av leiebil eller minibuss ved behov. Leiebilen/minibussen er normalt ikke inkludert i prisene.

Utstyrsleie

Det er mulig å leie alpint skiutstyr på Sport 1 i Stryn. Vi har det du trenger av sikkerhetsutstyr for turene vi guider.

 

Her har vi disse turene