fbpx

Lodalskåpa

Vestlandsdronninga, Norges nest vestligste 2000 meter topp!.

 

Turen underveis

Vi starter fra parkeringen ved Bødalssætra i Lodalen. Herifra går vi inn mot Kåpevatnet og opp “brattebakkane” til vi kommer til breen. Her krysser vi breen og fortsetter mot Lodalskåpa med utsikt ned mot Småttene og ut mot Hurrungane. Mye av turen fra breen foregår i tau, og den siste biten til toppen byr på litt klyving. Klatringen er ikke vanskelig. Når vi kommer opp på toppen returnerer vi ned samme vei.

 

Som vårskitur

På vinter/vår er det også mulig å gjennomføre turen med med oss på alpine turski (randonnér). Ved gode forhold gjør vi en variant der vi kjører på ski ned  brefallet Bødalsbreen. En unik og spennende form for skikjøring mellom blåisen.

Lodalskåpa i all sin prakt på vinteren. Foto: Einar Løken

Lodalskåpa i all sin prakt på vinteren. Foto: Einar Løken

 

Guider med høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strenge krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På fjellklatreturer benytter vi kun internasjonalt kvalifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under kvalifisering/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

På denne turen trenger du:

  • Bekledning for en dag i høyfjellet (vind og vanntett ytterbekledning, isolerende undertøy, isolasjonsjakke)
  • Hansker, lue, skjerf
  • Kraftige fjellstøvler
  • Solbriller og solkrem
  • 30-40l ryggsekk
  • Mat og drikke.

Alt av klatre-/sikkerhetsutstyr (hjelm, sele osv.) kan du låne av Breogfjell.

Breogfjell holder alt av felles klatreutstyr.

I indre Nordfjord finnes flere fine plasser å overnatte. Det anbefales å overnatte så nærme oppmøteplass som mulig natten før turen. Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette.

Du må medbringe egen matpakke.

Overnatting og mat er ikke inkludert i prisen.

Det er enkelt å komme seg til Stryn med kollektivtransport fra store byer som Bergen, Trondheim og Oslo. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til Bødalssætra til starttidspunktet for turen. Om man vil gå ned til Stryn kommer evt. transportutgifter i tillegg.

Om du velger kollektivtransport, vil vi være behjelpelig med å organisere leiebil om det trengst. Leiebilen er ikke inkludert i prisen.