fbpx

Hornindalsrokken

En av de flotteste toppturene kan også nåes på en litt mer spennende måte.

Stryn_Rokken

Rokkjen ligger på grensen mellom kommunene Hornindal, Stranda og Ørsta og regnes som en del av Sunnmørsalpene. Den vanligste ruten går fra Hornindalssætra i Hornindal kommune og kan nåes uten klatreutstyr. En mer spennende variant er ruten opp sørvesteggen som først ble gått av Frank Jakob Sandbakk. Denne ruten byr på 8 taulengder, hvor en taulengde er grad 5+. Turen krever grunnleggende klatreerfaring og generellt god form. Ruta byr for det meste på flott og eksponert klatring, men noen av taulengdene har noe løst fjell.

Rokkjen underveis

Vi starter fra Hornindalssæta og går opp til Blåvatnet. Herfra blir det bratt stigning opp en renneformasjon til innsteget på ruta. Ruten følger en markert egg som tidlig på dagen utgjør skillet mellom lys og skygge på fjellet. Ruten ender under toppegga. Etter toppen følges normalvegen tilbake.
Starttidspunkt er vanligvis kl 07.00.

Guider med høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På fjellklatreturer benytter vi kun internasjonalt kvalifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under kvalifisering/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

På denne turen trenger du:
  • Bekledning for en dag i høyfjellet (vind og vanntett ytterbekledning, isolerende undertøy, isolasjonsjakke)
  • Hansker, lue, skjerf
  • Kraftige fjellstøvler
  • Solbriller og solkrem
  • 30-40l ryggsekk
  • Mat og drikke.

Alt av klatre-/sikkerhetsutstyr (hjelm, sele osv.) kan du låne av Breogfjell. På denne turen trenger du svasko. Vi kan ikke garantere at vi har din størrelse

Overnatting
I Stryn og Hornindal finnes flere fine plasser å overnatte. Det er mulig å overnatte på hotell eller campingplass. Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette.

Mat
Det vil være mulig å handle mat i nærliggende matbutikker dagen før. Du må medbringe egen matpakke.

Overnatting og mat er ikke inkludert i prisen.

Det er enkelt å komme seg til Stryn med kollektivtransport fra store byer som Bergen, Trondheim og Oslo. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til ved Hornindalssætra.

Om du velger kollektivtransport, vil vi være behjelpelig med å organisere leiebil om det trengst.
Leiebilen er ikke inkludert i prisen.