fbpx

Gjegnen via nordryggen

Gjegnen, Gjegnalunden, Blånibba eller Uksen! Fra fjord til topp i et vilt og vakkert landskap.

Turen underveis

Denne turen starter helt fra fjorden! Fra kraftverket i Ålfoten i Bremanger bruker vi el-sykkel opp anleggsveien de første 400 høydemeterne, før vi starter gåturen opp en god sti mot Gjegnen (1670moh). Når vi kommer til 1200moh tar vi på sele, hjelm og tau før vi fortsetter opp nordryggen. Du vil oppleve klyvingen som enkel, men også veldig eksponert! Mellom korte opptak med klatring kan du nyte utsikten til både fjord og bre.

Like før vi når toppen kan vi også gå via et av Norges flotteste utsiktspunkt “galleriet”, der vi ser både fjord og bre! Når vi er komt til toppen har vi fortsatt en flott nedstigning via “normalveien” i vente. Her må vi ta på tauet igjen for å krysse Gjegnalundsbreen. Deretter følger vi stien i retning mot fjorden og veien der vi har syklene. De siste 400hm ned til bilene er ren luksus på sykkel.

Vegledere med høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strenge krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På fjellklatreturer benytter vi kun internasjonalt kvalifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under kvalifisering/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

nordfjord gjegnen
På denne turen trenger du:
  • Bekledning for en dag i høyfjellet (vind og vanntett ytterbekledning, isolerende undertøy, isolasjonsjakke)
  • Hansker, lue, skjerf
  • Fjellsko
  • Solbriller og solkrem
  • 30-40l ryggsekk
  • Mat og drikke.
  • el-sykkel

Alt av klatre-/sikkerhetsutstyr (hjelm, sele osv.) kan du låne av Breogfjell. Breogfjell holder alt av felles klatreutstyr.

OBS! For at denne turen skal være gjennomførbar innen rimelig tid, er vi avhengig av el-sykkel. Om du ikke har egen el-sykkel kan du ta kontakt med oss god tid i forkant slik at vi kan organisere leie av dette.

Overnatting
I området finnes flere fine plasser å overnatte. Det anbefales å overnatte så nærme oppmøteplass som mulig natten før turen. Vi starter tidlig! Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette.

Mat
Du må medbringe egen matpakke.

Overnatting og mat er ikke inkludert i prisen.

Det er enkelt å komme seg til Florø, Måløy eller Nordfjordeid med kollektivtransport fra store byer som Bergen, Trondheim og Oslo. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til Ålfoten innen starttidspunktet for turen. Om du kommer fra nordsiden av nordfjorden (Nordfjordeid eller Måløy) må du beregne å ta første fergen!

Om du velger kollektivtransport, vil vi være behjelpelig med å organisere leiebil om det trengs. Leiebilen er ikke inkludert i prisen.

 

nordfjord gjegnen3