fbpx

Toppturer fra Loen Skylift

Maken til skimuligheter som Loen Skylift åpner opp for! Bli med våre lommekjente IFMGA tindevegledere på alpine skieventyr fra en av verdens bratteste gondolbaner.

BB20171212 LoenSkylift BBB07633 scaled

En av mange nedkjøringer fra Loen Skylift. Foto: Bård Basberg/Loen Skylift

Alpine skiturer fra Hoven – toppstasjonen til Loen Skylift

Den nye gondolen i Loen tar deg  rett fra Hotel Alexandra ved fjorden til Hoven 1000 over havnivå. Hoven er et utgangspunkt for en rekke spektakulære alpine skiturer. Skal man ned igjen til fjordnivå må man gjennom komplekst terreng og noen av nedkjøringene går på bre. Under presenterer vi noen alternativer av ulik vanskelighetsgrad og lengde.

Kort tur
Fra toppstasjonen må gå på fjeller 150 høydemeter til Skredfjellet. Herfra kan vi velge ulike nedkjøringer fra mellom 300 til 1000 meter avhengig av snø- og værforhold. Kan tilpasses varierende ferdighetsnivå

Medium til lang tur
Fra toppstasjonen må vi først gå 400 høydemeter til Staurinibba. Denne toppen byr på 600 høydemeter nedkjøring med fjordutsikt til Lohøgsætra. Fra denne stølen kan vi enten gå opp igjen til Hoven, fortsette nedkjøringen til Loen, eller gå for en ny bestigning av Mt.Sundshyrna, Dispahyrna eller Geitafjellshyrna. Disse toppene byr på opptil 1600 høydemeter nedkjøring til Strynedalen (motsatt side av Loen), og på slutten av dagen vil du ha stått over 2000 meter ned på ski og kun gått opp 1400.

Lang til meget lang tur.
Det første alternativet starter ved å bruke heisene til Stryn Vinterski opp til 1000 moh. Herfra går vi videre opp til Natakupa (400 høydemeter) før vi kjører ned opptil 1300 høydemeter til dalen. Etter lønsj på en av de koselige kafeene i Stryn sentrum tar vi taxi til Loen Skylift og velger oss en av alternativene som er beskrevet over. Hvis snøforholdene ligger til rette kan vi få opp til 3300 meter med nedkjøring denne dagen.

Det andre alternativet byr på den spektakulære Hoven – Storskredfjellet traversen. Har du kjørt ned fra Strynefjellet har du garantert lagt merke til den slående vakre fjelltoppen med den diamantformede breen som troner over Oppstryn- den toppen er Storskredfjellet og vi kan ta deg med på ski ned den breen. Turen byr på flere valgmuligheter. Det korteste krever 1400 høydemeter oppstigning og gir 2100 meter nedkjøring. Det er også muligheter for å legge inn flere kortere nedkjøringer og oppstigniger i flere av dalene og rennene en passerer på traversen mot Storskredfjellet.

 • Ryggsekk, ca 40 liter (må være muleg å feste ski og isøks på sekken)
 • Skiutstyr Alpine turski (Randonèe-) eller telemarkski (ikke for tungt utstyr)
 • Skifellar
 • Skarejern
 • Skistøvler
 • Stavar

Breutstyr (kan lånes hos Breogfjell)

 • Isøks
 • Stegjern
 • Sittesele
 • 2 skrukarabinere
 • 1 vanlig karabin
 • 1 klemknuteslynge (6 mm tau)
 • 1 120cm band- eller tauslynge

Skredutstyr (kan leigast hos Breogfjell)

 • Sendar-/mottakarutstyr
 • Spade
 • Søkestang

BB20180313 LoenSkylift DSC01964

Loen Skylift tar deg opp til Hoven over 1000 moh. Toppturen kan starte! Foto: Bård Basberg/Loen Skylift

Våre vegledere har høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På alpine skiturer og toppturer benytter vi kun internasjonalt kvalifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under kvalifisering/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

BB20171212 LoenSkylift BBB07429 scaled

Tindevegleder Einar Løken sin bakgård. Foto: Bård Basberg/Loen Skylift

BB20171212 LoenSkylift BBB07357 scaled

Foto: Bård Basberg/Loen Skylift

stryn storskredf12 el

Nedkjøring fra Storskredfjellet. Foto: Einar Løken / Breogfjell

Topptur etter evne!

Det er viktig for oss at du opplever mestringsglede på våre turer. Tur etter evne er et sentralt omgrep i norsk friluftslivtradisjon. Når du velger å gå med tindevegleder fremfor å gå på egenhånd gir det deg muligheten til å ferdes på steder og i omgivelser som utfordrer ferdighetene dine. Men på turene som er beskrevet vi krever at du har erfaring med alpine turski (randoneeski) og har vært ute på turer som varer i flere timer. Snøforholdene kan variere fra bunnløst pudder til vindskare, solskare eller solpåvirket sommersnø. Du må også kunne håndtere skikjøring i skogen. Tindeveglederen vil hjelpe deg å velge tur som gir mest mulig opplevelse og mestring basert på dine ferdigheter og erfaringsnivå.

Se når Skipatruljen/Fri Flyt besøkte på Loen Skylift