fbpx

Bre og fjell

EN

Sportsklatrekurs

Start klatrekarrieren ute! Har du klatret inne eller har du aldri klatret før og ønsker å lære deg håndtverket? Da er dette kurset perfekt for deg!

stryn beachen1
Beachen er et av landets mest kjente klatrefelt. Her kan du klatre både lette og vanskelige ruter selv når det regner. Foto: Einar Løken

Vi holder klatrekurs flere steder i Norge.

Sportsklatrekurs i Sogndal

Klatrefeltet Kvam i Sogndal er et av Norges største klatrefelt og inneholder over 250 klatreruter fra klatregrad 3+ til 10-. Klippen er 1,7km lang og går paralellt med riksveien, noe som gjør tilgangen svært enkel.

Sportsklatrekurs i Stryn

Stryn har flere klatrefelt som er ideelle for dette kurset. I Oppstryn er der to klatrefelt, et ved Folven camping og et helt nytt felt i Erdalen. Her er flere titalls nydelige sportsklatreruter. Beachen i Stryn er kjent som et av de beste sportsklatrefeltene i Norge. Hver sommer kommer hundrevis av klatrere for å oppleve bratt klatring på store gode grep og spektakulær natur. Beachen er et av de få klatrefeltene i Norge som kan garantere tørt fjell selv om det regner.

Dag 1

Oppmøte med presentasjon av kursprogram og forventninger til kurset. Temaer for denne dagen vil være utstyr, knutar, taulaget, rappell, topptau og fare ved uteklatring.

Dag 2

Denne dagen vil vi ha fokus på å få klatret mest mulig. Tema for dagen er klatring på led, grunnleggende teori, førerverk og holdninger.

Dette er målsetningen

Målet med Sportsklatrekurset er at du skal kunne klatre sikkert utendørs på boltet klatrefelt, både på topptau og led. Ikke minst ønsker vi å stimulere gleden ved å klatre ute! Kurset vil også bevisstgjøre deg på farer som er forbundet med klatring. Kurset holder standarden for “Inne til ute kurs”

Kurset varer i to dager

Kurset går over to dager hvor vi gjennomgår hensiktsmessig utstyr, knuter, sikringsteknikker, topptauing, led-klatring, toppanker, klatreteknikk og mye mer.

Våre vegledere har høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På klatrekurs benytter vi kun internasjonalt sertifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA), Tindevegledere under utdanning/aspiranter og NF godkjente klatreinstruktører som kan vise til solid erfaring over flere