fbpx

Bre og fjell

EN

Sportsklatrekurs

Start klatrekarrieren ute! Har du klatret inne eller har du aldri klatret før og ønsker å lære deg håndtverket? Da er dette kurset perfekt for deg!

Beachen er et av landets mest kjente klatrefelt. Her kan du klatre både lette og vanskelige ruter selv når det regner. Foto: Einar Løken

Vi holder klatrekurs flere steder i Norge.

Klatrefeltet Kvam i Sogndal er et av Norges største klatrefelt og inneholder over 250 klatreruter fra klatregrad 3+ til 10-. Klippen er 1,7km lang og går paralellt med riksveien, noe som gjør tilgangen svært enkel.

Dag 1
Oppmøte med presentasjon av kursprogram og forventninger til kurset. Temaer for denne dagen vil være utstyr, knutar, taulaget, rappell, topptau og fare ved uteklatring.

Dag 2
Denne dagen vil vi ha fokus på å få klatret mest mulig. Tema for dagen er leding, grunnleggende teori, førerverk og holdninger.

Stryn har flere klatrefelt som er ideelle for dette kurset. I Oppstryn er der to klatrefelt, et ved Folven camping og et helt nytt felt i Erdalen. Her er flere titalls nydelige sportsklatreruter. Beachen i Stryn er kjent som et av de beste sportsklatrefeltene i Norge. Hver sommer kommer hundrevis av klatrere for å oppleve bratt klatring på store gode grep og spektakulær natur. Beachen er et av de få klatrefeltene i Norge som kan garantere tørt fjell selv om det regner.

Dag 1
Oppmøte med presentasjon av kursprogram og forventninger til kurset. Temaer for denne dagen vil være utstyr, knutar, taulaget, rappell, topptau og fare ved uteklatring.

Dag 2
Denne dagen vil vi ha fokus på å få klatret mest mulig. Tema for dagen er klatring på led, grunnleggende teori, førerverk og holdninger.

Dette er målsetningen

Målet med Sportsklatrekurset er at du skal kunne klatre sikkert utendørs på boltet klatrefelt, både på topptau og led. Ikke minst ønsker vi å stimulere gleden ved å klatre ute! Kurset vil også bevisstgjøre deg på farer som er forbundet med klatring. Kurset holder standarden for “Inne til ute kurs”

Kurset varer i to dager

Kurset går over to dager hvor vi gjennomgår hensiktsmessig utstyr, knuter, sikringsteknikker, topptauing, led-klatring, toppanker, klatreteknikk og mye mer.

Våre vegledere har høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På klatrekurs benytter vi kun internasjonalt sertifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA), Tindevegledere under utdanning/aspiranter og NF godkjente klatreinstruktører som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

FriFlytTV sin film om klatring i Stryn med tindevegleder Einar Løken fra Breogfjell!

Av klatreutstyr trenger du:
  • Sittesele
  • 1x taubrems (ATC, tube eller sticht).
  • 2x skrukarabinere
  • et klatretau pr. to deltagere. 60-80m, 8,9 – 10,5mm heltau
  • hjelm
  • 12-14 kortslynger pr. to deltakagere
  • 1x 120cm sydd bandslynge
  • 1x klaemknuteslynge  (6mm strømpetau. Ca 30 cm ferdig knytt).
  • svasko (klatresko)

Breogfjell holder alt av tau. Har du noe av dette kan du evt ta det med.

Det meste av klatreutstyret kan leies av Breogfjell, men vi garanterer ikke at vi har svasko i din størrelse. Hvis du har eget utstyr vil vi gjerne ha tilbakemelding om dette, og hva du evt. vil leie.

Relevant litteratur:
Innføring i klatring, av Stein Tronstad

Overnatting
På dette kurset er det mulig å overnatte på lodge, hotell eller campingplass. Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette.

Mat
Det vil være mulig å handle mat i nærliggende matbutikker på kveldene. I løpet av kursdagene må deltagere medbringe egen matpakke.

Overnatting og mat er ikke inkludert i kursavgiften.

Det er enkelt å komme seg til Sogndal eller Stryn med kollektivtransport fra store byer som Bergen, Trondheim og Oslo. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til de ulike klatrefeltene.

Om du velger kollektivtransport, vil vi være behjelpelig med å organisere leiebil om det trengst. Leiebilen er ikke inkludert i kursavgiften.