fbpx

Romsdal

Romsdalen er internasjonalt kjent for sine stupbratte fjell og fantastisk natur. Åndalsnes og Romsdalen er det perfekte sted for å dra til fjells både sommer og vinter. Her er det muligheter enten man vil gå enkle fotturer, dra på klatretur eller gå toppturer på ski. Vi er stolte over å kunne tilby et brett spekter av turer og kurs i “Verdens beste kommune for naturglade mennesker”.

Book en skiguide i Romsdal her

egenannonse2017Hornet
På vinteren byr Romsdal på flere titalls toppturer rett opp fra fjorden. Her er det uendelige muligheter, uansett ambisjonsnivå eller skiferdigheter.

Har du planer om en annerledes skiopplevelse, men føler at du kanskje ikke har nok erfaring, så kan bli med en av våre lokalkjente førere på tur.
Skal du bli Fjellkonge eller Fjelldronning må du til topps på Store Vengetind (1852 moh), Store Trolltind (1788 moh), Kvanndalstind (1744 moh), Juratind (1712 moh), Kongen (1614 moh), Romsdalshorn (1550 moh) og Dronninga (1544 moh). Våre guider sørger for at du får en tryggest mulig tur på hvilket fjell du måtte ønske å klatre i Romsdal.

Klima og sesong

Snøforholdene i området er stort sett svært bra, og for lokalkjente finnes der alltid muligheter for å finne den skikkelig ville snøen. I Romsdal snør det mest når været kommer fra nordvest, og når værgudene først setter igang er det ikke unormalt at det snør en meter på et døgn.

Overnatting og mat

I Romsdal finnes campingplasser, hoteller, pensjonat, vertshus, utesteder, shopping og det som skal til for å trives. Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette. Her er flere større dagligvarebutikker, og gode muligheter for å få spist en bedre middag på restaurant. På turene i fjellet må det medbringes egen matpakke / lunsj om ikke annet avtales med din guide.

Transport

Det er enkelt å komme seg til Romsdal med buss eller tog fra byer som Trondheim og Oslo. Nærmeste flyplassene er Molde lufthavn, en time fra Åndalsnes. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til møtepunktet for de ulike turene. Om du velger kollektivtransport, vil vi være behjelpelig med organisering av leiebil eller minibuss ved behov. Leiebilen/minibussen er normalt ikke inkludert i prisene.

Utstyrsleie

Der er foreløpig lite muligheter for leie av toppturutstyr. Vi har det du trenger av sikkerhetsutstyr for turene vi guider.

Her har vi disse turene