fbpx

Bre og fjell

EN

Vengetind

Selveste Vengetind er den høyeste toppen i Vengetindmassivet. Et populært fjell for klatrere da det byr på fast og fin fjellkvalitet i alpint terreng. Fjellet ble første gang besteget i 1881 av W.C. Slingsby og Johannes Vigdal via nordøstsiden.

romsdal_vengetind4_el

Romsdalen er kjent for sine bratte fjell og fantastisk natur langt utenfor Norges grenser. Her har man noe for en hver smak, alt fra små klippefelt i lavlandet til lange alpine klatreruter, innenfor alle vanskelighetsgrader. Vengetind er kanskje  det mest alpine fjellet i Romsdalen. En klatretur på Vengetind krever at du er i generellt god form og fortrolig med høyder.

Guider med høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På fjellklatreturer benytter vi kun internasjonalt kvalifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under kvalifisering/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

På denne turen trenger du:
  • Bekledning for en dag i høyfjellet (vind og vanntett ytterbekledning, isolerende undertøy, isolasjonsjakke)
  • Hansker, lue, skjerf
  • Kraftige fjellstøvler
  • Solbriller og solkrem
  • 30-40l ryggsekk
  • Mat og drikke.

Alt av klatre-/sikkerhetsutstyr (hjelm, sele osv.) kan du låne av Breogfjell.

Overnatting
I Romsdal finnes flere fine plasser å overnatte. Det er mulig å overnatte på lodge, hotell eller campingplass. Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette.

Mat
Det vil være mulig å handle mat i nærliggende matbutikker dagen før. Du må medbringe egen matpakke.

Overnatting og mat er ikke inkludert i prisen.

Det er enkelt å komme seg til Romsdal med kollektivtransport fra store byer som Bergen, Trondheim og Oslo. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til parkeringen i Vengedalen.

Om du velger kollektivtransport, vil vi være behjelpelig med å organisere leiebil om det trengst. Leiebilen er ikke inkludert i prisen.

 

Påmelding

Du vil motta en ordrebekreftelse på e-post når vi har behandlet skjemaet.