fbpx

Juratind

Fjellet som fikk sin første bestigning av to 12 åringer. I 1880 var Iver Kavli og Bård Moen på sauegjeting når de bestemte seg for å klatre til topps på Juratind via Nordøstsiden.

romsdal_juratind2_elRomsdalen er kjent for sine bratte fjell og fantastisk natur langt utenfor Norges grenser. Her har man noe for en hver smak, alt fra små klippefelt i lavlandet til lange alpine klatreruter, innenfor alle vanskelighetsgrader. Juratind er den spisse toppen som ser ut som en spene (jurtapp) innerst i Isfjorden. Utrolig flott tur i et mektig alpint landskap.

Juratind underveis

Vi starter fra Grøvdalen og går opp til Hoemskardet, herfra har vi flott utsikt ned i Eikesdalsvannet. Videre over en bre før vi følger sydryggen til topps, de siste meterne bruker vi tau.
Starttidspunkt er vanligvis kl 08.00.

Guider med høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På fjellklatreturer benytter vi kun internasjonalt sertifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under utdanning/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

På denne turen trenger du:
  • Bekledning for en dag i høyfjellet (vind og vanntett ytterbekledning, isolerende undertøy, isolasjonsjakke)
  • Hansker, lue, skjerf
  • Kraftige fjellstøvler
  • Solbriller og solkrem
  • 30-40l ryggsekk

Mat og drikke.
Alt av klatre-/sikkerhetsutstyr (hjelm, sele, isøks, stegjern osv.) kan du låne av Breogfjell.

Overnatting

I Stryn og Hornindal finnes flere fine plasser å overnatte. Det er mulig å overnatte på hotell eller campingplass. Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette.

Mat

Det vil være mulig å handle mat i nærliggende matbutikker dagen før. Du må medbringe egen matpakke.
Overnatting og mat er ikke inkludert i prisen.


Det er enkelt å komme seg til Romsdal med kollektivtransport fra store byer som Bergen, Trondheim og Oslo. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til Grøvdalen.
Om du velger kollektivtransport, vil vi være behjelpelig med å organisere leiebil om det trengst.

Leiebilen er ikke inkludert i prisen.


romsdal_juratind_el