fbpx

Vengetindtraversen

Selveste Vengetind er den høyeste toppen i Vengetindmassivet. Et populært fjell for klatrere da det byr på fast og fin fjellkvalitet i alpint terreng.

romsdal_vengetind3_el

Vengetindtraversen underveis

En spektakulær ryggtravers med masse klyving og enklere klatring som ender på Store Vengetind. Klatringen blir aldri spesielt krevende, men for å gjennomføre turen må man være i stand til å bevege seg relativt effektivt i variert høyfjellsterreng. Vi kjører innerst i Vengedalen og går opp mot Olaskardsvatnet. Derfra går vi opp på Søre Vengetind og fortsetter ryggen nordover mot Lille og Store Vengetind. Returen går ned normalveien.

Guider med høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På fjellklatreturer benytter vi kun internasjonalt kvalifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under kvalifisering/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

På denne turen trenger du:
  • Bekledning for en dag i høyfjellet (vind og vanntett ytterbekledning, isolerende undertøy, isolasjonsjakke)
  • Hansker, lue, skjerf
  • Kraftige fjellstøvler og svasko
  • Solbriller og solkrem
  • 30-40l ryggsekk
  • Mat og drikke.

Alt av klatre-/sikkerhetsutstyr (hjelm, sele osv.) kan du låne av Breogfjell.

Overnatting
I Romsdal finnes flere fine plasser å overnatte. Det er mulig å overnatte på lodge, hotell eller campingplass. Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette.

Mat
Det vil være mulig å handle mat i nærliggende matbutikker dagen før. Du må medbringe egen matpakke.

Overnatting og mat er ikke inkludert i prisen.

Det er enkelt å komme seg til Romsdal med kollektivtransport fra store byer som Bergen, Trondheim og Oslo. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til parkeringen i Vengedalen.

Om du velger kollektivtransport, vil vi være behjelpelig med å organisere leiebil om det trengst. Leiebilen er ikke inkludert i prisen.