fbpx

Romsdalshorn

Dansken Carl Hall og nordmennene Erik Norahagen og Mathias Soggemoen trodde de skulle førstebestige Romsdalshorn i 1881. Når de omsider kom til toppen kunne de bekrefte at Christen Smed og Hans Bjermeland allerede hadde vært der i 1828.

romsdal_hornet2_elRomsdalshorn er et av de mest populære fjellene i Norge for klatrere. Halls Renne og Nordveggen er de mest vanlige rutene for føringsturer på Romsdalshorn. Denne turen er betegnet som en middels krevende tur da mesteparten foregår i tau. Halls Renne er “gamleveien” opp på Romsdalshorn og i grove trekk den ruten som ble brukt av førstebestigerne. Klatringen er litt lettere enn på Nordveggen, men til gjengjeld er det mer av den. En klatretur på Romsdalshorn krever at du er i generellt god form og fortrolig med høyder.

To ruter opp

Vi starter i Vengedalen og går opp på Litlfjellet hvor vi får fantastisk utsikt over Romsdalen. Vi fortsetter opp til Gapet hvor klatringen begynner. Herfra er det litt over 200 høydemeter med klatring til toppen av Hornet. Returen er rappell ned igjen samme vei. Starttidspunkt er vanligvis kl 07.00.
Turen starter fra innerst i Vengesdalen og går opp til skaret mellom Lille Romsdalshornet og Romsdalshorn. Herfra følger vi Sydryggen til topps. Retur ned samme vei eller ned Nordveggen. Starttidspunkt er vanligvis kl 07.00.

Guider med høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På fjellklatreturer benytter vi kun internasjonalt kvalifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under kvalifisering/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

romsdal_hornet_el
På denne turen trenger du:
  • Bekledning for en dag i høyfjellet (vind og vanntett ytterbekledning, isolerende undertøy, isolasjonsjakke)
  • Hansker, lue, skjerf
  • Fjellstøvler med god friksjon
  • Solbriller og solkrem
  • 30-40l ryggsekk
  • Mat og drikke.

Alt av klatre-/sikkerhetsutstyr (hjelm, sele osv.) kan du låne av Breogfjell.

Overnatting
I Romsdal finnes flere fine plasser å overnatte. Det er mulig å overnatte på lodge, hotell eller campingplass. Hvis du ønsker å bo på hotel anbefaler vi Hotel Aak. For campinghytte eller telt anbefaler vi Mjelva Camping, 2 km øst for Åndalsnes.Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette.

Mat
Det vil være mulig å handle mat i nærliggende matbutikker dagen før. Du må medbringe egen matpakke.

Overnatting og mat er ikke inkludert i prisen.

Det er enkelt å komme seg til Romsdal med kollektivtransport fra store byer som Bergen, Trondheim og Oslo. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til parkeringen i Vengedalen.

Om du velger kollektivtransport, vil vi være behjelpelig med å organisere leiebil om det trengst. Leiebilen er ikke inkludert i prisen.

romsdal_horne4_el