fbpx

Drømmediederet

Selveste Vengetind er den høyeste toppen i Vengetindmassivet. Et populært fjell for klatrere da det byr på fast og fin fjellkvalitet i alpint terreng.

Bratt klatring opp Drømmediederet

Bratt klatring opp Drømmediederet

Romsdalen er kjent for sine bratte fjell og fantastisk natur langt utenfor Norges grenser. Her har man noe for en hver smak, alt fra små klippefelt i lavlandet til lange alpine klatreruter, innenfor alle vanskelighetsgrader. Vengetind er kanskje  det mest alpine fjellet i Romsdalen. En klatretur på Vengetind krever at du er i generellt god form og fortrolig med høyder.

Venjetind via Drømmediederet

Dette er en av de flotteste klatrerutene for sin grad i landet! Vi starter fra parkeringen i nordenden av Vengedalsvannet (550meter) og går oppover mot Vesteggen, anmasjen til klatringa tar 2-3 timer. Herfra er det 7 taulengder med variert og flott klatring opp til grad 5-. Vi sikrer også de siste meterne opp mot toppen. Retur går ned normalveien eller ned Galleriet og Vestgjelrenna.

Guider med høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På fjellklatreturer benytter vi kun internasjonalt sertifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under utdanning/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

På denne turen trenger du:
  • Bekledning for en dag i høyfjellet (vind og vanntett ytterbekledning, isolerende undertøy, isolasjonsjakke)
  • Hansker, lue, skjerf
  • Kraftige fjellstøvler og svasko
  • Solbriller og solkrem
  • 30-40l ryggsekk
  • Mat og drikke.

Alt av klatre-/sikkerhetsutstyr (hjelm, sele osv.) kan du låne av Breogfjell.

Overnatting
I Romsdal finnes flere fine plasser å overnatte. Det er mulig å overnatte på lodge, hotell eller campingplass. Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette.

Mat
Det vil være mulig å handle mat i nærliggende matbutikker dagen før. Du må medbringe egen matpakke.

Overnatting og mat er ikke inkludert i prisen.

Det er enkelt å komme seg til Romsdal med kollektivtransport fra store byer som Bergen, Trondheim og Oslo. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til parkeringen i Vengedalen.

Om du velger kollektivtransport, vil vi være behjelpelig med å organisere leiebil om det trengst. Leiebilen er ikke inkludert i prisen.

romsdal_drommediederet_el