fbpx

Bre og fjell

EN

Jølster & Sunnfjord

Kommunen som er mest kjent for fisket i Jølstravannet, den vakre naturen og kunstneren Nikolai Astrup, har òg mange fine toppturer å by på.

Book en skiguide i Jølster & Sunnfjord her

Jølster ligger like vest for Jostedalsbreen i Sogn og Fjordane. Kommunen er mest kjent for fisket i Jølstravannet, den vakre naturen og kunstneren Nikolai Astrup, men Jølster har òg mange fine toppturer å by på. Lenge har fjellene i kommunen vært mest brukt av lokale skientusiaster, men de senere årene har toppene fått besøk fra andre deler av landet. En av våre guider som er bosatt i kommunen jobber i disse dager med en omfattende toppturbok for regionen som vil bli gitt ut gjennom Fri Flyt.

Klima og sesong

Jølster ligger like vest for Jostedalsbreen og området får mye snø gjennom vinteren. Topptursesongen starter tidlig på de høyeste toppene og mange turer har gode forhold til langt ut i mai.

Overnatting og mat

Jølster har flere overnattingssteder som hytter, campingplasser og hotell. Her er òg flere lokalmatprodusenter, restaurant på hotellet og dagligvarebutikker. Trenger du hjelp til å finne overnattingssted hjelper vi gjerne til med dette.

Transport

Kommer du fra Bergen kjører du via Voss, Flåm, Lærdal og Sogndal til Jølster og Skei hvor vi har vår base. Kommer du fra østlandet kjører du via Hemsedal eller Vikafjellet til Sogndal og videre til Skei. Widerøe har flyruter til både Førde, Sandane og Sogndal frå Oslo og Bergen. Alle tre flyplassene ligger innen en time kjøring til Jølster. Vi hjelper gjerne med å finne den beste løsningen for reisen.

Utstyrsleie

Vi stiller med det du trenger av sikkerhetsutstyr for turene vi guider.

Her har vi disse turene