fbpx

Astrupsegga

Astrupsegga “The Astrup Arète” – Ekte fjellklatring for alle!

 

Fjellklatring i Nikolai Astrups rike

Kanskje var det slik at kunstnaren Nikolai Astrup allereie i 1906 såg potensiale for ei klatrerute i sitt kjende måleri, Kollen? Litt fengslande er i alle fall denne tanken når ein klatrar opp ruta som har fått namnet Astrupsegga. Vi startar på Kjøsnes, yst i den majestetiske Kjøsnesfjorden og utsikta opnar seg raskt mot Jølstravatnet. Om du er på ein av dine første klatreturar, vil du på “innsteget”, som det heiter på klatrarane sitt fagspråk, få ei innføring i korleis vi brukar tau og sikringsmidlar for å komme oss trygt til toppen. Sjølve klatringa er på sju taulengder (totalt omlag 280 m) og det vanskelegaste punktet er 4- på ein skala frå 1 til 9. Det meste av klatringa er enkel og på denne turen handlar det om å meistre fjellet og oppleve storslått natur. Sjølve bonusen får du likevel ikkje før du når toppen, der du får nyte eit av dei mest praktfulle utsyna Jølster kan by på. Stien tilbake til Skei sentrum går i lett terreng via Vikastøylen. Vi avsluttar dagen med ei forfrisking på hotellet og kanskje nokre gode klatrehistorier.

Guider med høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På fjellklatreturer benytter vi kun internasjonalt kvalifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under kvalifisering/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

På denne turen trenger du:
  • Bekledning for en dag i høyfjellet (vind og vanntett ytterbekledning, isolerende undertøy, isolasjonsjakke)
  • Hansker, lue, skjerf
  • Kraftige fjellstøvler
  • Solbriller og solkrem
  • 30-40l ryggsekk
  • Mat og drikke.

Alt av klatre-/sikkerhetsutstyr (hjelm, sele osv.) kan du låne av Breogfjell.

Overnatting
I Jølster finnes flere fine plasser å overnatte. Det er mulig å overnatte på Thon Hotel Jølster eller campingplass. Jølster turistinformasjon (Esso Skei) har god oversikt over tilbudene.

Mat
Det vil være mulig å handle mat i nærliggende matbutikker dagen før. Du må medbringe egen matpakke.

Overnatting og mat er ikke inkludert i prisen.

Det er enkelt å komme seg til Jølster med kollektivtransport fra store byer som Bergen, Trondheim og Oslo.