fbpx

Sunnfjordruta

Sunnfjordruta er ein tredagerstur som har blitt Sunnfjords eigen Haute route. Den gir deg over 4000 herlege høgdemeter i hjarte av Sunnfjord

Sunnfjordruta topptur jølster

Sunnfjordruta har blitt eit fenomen, og turen vil bli gjennomført med intrenasjonalt godkjente guider, overnatting og mat undervegs. Overnattingen er på vakre på Jølstraholmen Camping, som har flott innkvartering til heilårsbruk og er fast vertskap for skifolk på Sunnfjordruta.

Du har også kort veg til ein rekke flotte toppturar. Det er berre nokre minutt til startpunktet for flotte toppturar i Dvergsdalsdagen, blant anna Olahansfjellet, som har hatt utsikt til på Sunnfjordrutas første dag. Den første dagen har dykk besteget Salsegga på sørsida av Jølstravatnet og funnet flott Sunnfjordsnø på veg ned til Kjøsnes. Dag to går dykk over Storaksla til den lokale kjempen Bjørga. Dykk skal angripe Snønipa neste dag, mette på godt vertskap, turbilete og laussnøkøyring.

Er dette turen for deg?

Då turen innebærer fleire lange dagar i fjellet, er det naudsynt med god fysisk form og erfaring på ski. Vidare er det verdt å nemne at veir, vind, og skredfare kan medføre endringar i ruta. Dette vurderes fortløpande av erfarne guider, som også tar del på turen frå start til slutt. I løpet av turen tilbring ein mesteparten av tida med ski på beina, men det vil også kunne bli noko gåing med skia festa på sekken. Gåinga vil vere i form av transportetappande etter at de har komen ned frå fjellet.

Ankomstdag – Jølstraholmen Camping

Den første dagen bruker vi til å bli litt kjent, ete middag sammen, planlegge turen, pakke og gjere klar sekkar og utstyr. Alt ekstra pikkpakk som ikkje skal med på turen legges igjen her. Vi tek ein prat om turen, ser litt på kartet og slapper av før vi kryper til sengs.

Dag 1, etappe Dvergsdalen- Salsegga – Sægrov – Kjøsnesfjorden

Ca. 9 km på ski med 800 hm stigning.
Turen startar i Dvergsdalen og går over Salsegga og vidare ned på ski til Kjøsnesfjorden. Utsikta på toppen er eineståande, med høge fjell og djupe fjordar over alt du vender blikket. Vi har også tid til en litt lengre lunsj om været tillater det.

Dag 2, etappe Skei – Soraksla – Bjørga – Befringsdalen – Stardalen

Ca. 22 km på ski med 1300 hm stigning.
Første etappe er inn til Skei, enten med bil eller båt. Fra Skei går vi opp en grusveg til snøgrensa, der startar oppstigninga til Storaksla. Dette er ein lang dag der ein held tempoet oppe. Samtidig er terrenget spennande med mykje variasjon, og ikkje minst ei utruleg utsikt oppe på Tortnegrøegga, med utsikt til både Jostedalsbreen, Myklebustbreen og Grovabreen.

Dag 3, etappe Stardalen – Veiteberg – Snønipa – Haugadalen – Stardalen

Ca. 22 km på ski med 1500 hm stigning.
Dagens mål er Sunnfjords juvel og høgaste topp, Snønipa. Turen er lang og går delvis over bre. Her treng ein sele og tau på delar av turen. Vel nede igjen får ein transport tilbake til Jølstraholmen, deretter heimreise.

Våre vegledere har høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På alpine skiturer og toppturer benytter vi kun internasjonalt godkjente Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under kvalifisering/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

GOPR5619 – Kopi GOPR5669 OVERNATTING - Jølstraholmen