fbpx

Toppturkurs (2,5 dager)

Er du glad i å stå på ski og ønsker å lære mer om hvordan man går på topptur, da er dette kurset for deg! Kurset er lagt opp som et nybegynnerkurs i alpin skiferdsel for de som har stått en del på ski, men har lite erfaring med topptur. Her får du tips og triks om utstyr, turplanlegging og ikke minst hvordan man ferdes tryggest mulig både opp og ned fra vinterfjellene. Vårt toppturkurs inneholder også mye om skredlære.

Vi arrangerer Toppturkurs flere steder i Norge

Hemsedal er et av Norges fremste ski destinasjoner, med både godt utbygde heisanlegg og flotte toppturmuligheter. Men både terreng og værforhold gjør at ferdsel vinter og vår krever kunnskap om snø, skred og kameratredning. Området er snøsikkert og har vekslende vær som kan gi særlig interessant snø å studere. Vi har samarbeid med Fyri Resort i Hemsedal som blir base for alle våre kurs i Hemsedal. Alle gjester som skal på kurs med oss får 15% rabatt på overnatting på Fyri. Ta kontakt hvis du ønsker rabattkoden. NB! Rabattkoden virker ikke i påsken og uke 7

Kveld 1
Oppmøte kl 19:00 på Fyri resort i Hemsedal. Denne kvelden har vi en teoretisk gjennomgang av skredlære, pakking av tursekk og planlegger tur for dagen etter.

Dag 2
Alpin skitur / topptur i Hemsedal, aktuelle turmål er Nibbi eller Rusthaug. Vi kommer neppe til toppen, fordi vi prioriterer å gå gjennom kurstema underveis.

Dag 3
Alpin skitur / topptur i Hemsdal. I dag vil vi repetere emnene fra dagen før, og la deltagerne få mer ansvar for tur gjennomføringen. Aktuelle turer er Storeskardnøse eller Rjupebekken i Mørkedalen fra rv 52.

Sogndal er et ypperlig sted å gå kurs, sjansen er stor for at du får kombinert læring med flott løssnøkjøring. Vi har et samarbeid med Quality Hotel Sogndal. Kursdeltagere får 20% på overnatting kontakt oss på epost for å motta rabattkode.

Kveld 1
Oppmøte kl 19 på SGNs sine lokaler på Årøyvegen 7, hvor vi har en teoretisk gjennomgang av skredlære og planlegger tur for dagen etter.

Dag 2
Alpin skitur / topptur i Sogndalsdalen. Vi går gjennom kameratredning og skredlære og går en kort tur.

Dag 3
Alpin skitur / topptur i Sogndalsdalen eller Fjærland. Her får deltagerne større ansvar for veivalg. Avsluttes til kl 15:30

Turtagrø ligger i Vest-Jotunheimen. VI har et samarbeid med Turtagrø Hotel som gir 20% rabatt på hovedhuset med halvpensjon ved deltagelse på kurs. Ta kontakt med hotellet direkte.

Kveld 1
Oppmøte på kvelden på Turtagrø Hotell hvor vi har en teoretisk gjennomgang av skredlære og planlegger tur for dagen etter.

Dag 2
Alpin skitur / topptur i området rundt Turtagrø

Dag 3
Alpin skitur / topptur i området rundt Turtagrø. Hjemreise

Myrkdalen ligger omlag to timers kjøring fra Bergen eller Hemsedal og er et paradis for toppturentusiaster. Stedet kniver hver vinter om førsteplassen for skisenter med mest snø. Men både terreng og værforhold gjør at ferdsel vinter og vår krever kunnskaper om snø, skred og kameratredning. Området har vekslende vær som kan gi særlig interessant snø å studere.

Kveld 1
Oppmøte på kvelden på Myrkdalen Hotell hvor vi har en teoretisk gjennomgang av skredlære og planlegger tur for dagen etter.

Dag 2
Alpin skitur / topptur i området rundt Myrkdal

Dag 3
Alpin skitur / topptur i området rundt Myrkdal. Hjemreise

Kveld 1
Oppmøte kl 19 på Lodgen Stryn Basecamp, hvor vi har en teoretisk gjennomgang av skredlære og planlegger tur for dagen etter

Dag 2
Alpin skitur / topptur i området rundt Stryn. Vi går gjennom kameratredning og skredlære og går en kort tur.

Dag 3
Alpin skitur / topptur i Stryn eller Loen. Her får deltagerne større ansvar for veivalg. Avsluttes til kl 15:30

Dag 1
Oppmøte kl 09:00 på Fjærland Fjordstove. Vi starter med litt teori og deretter tilbringer vi det meste av dagen på tur.
Denne dagen dreier seg i hovedsak om terrenget, snøkjennskap, vær og vind, menneskelige faktorer, vegvalg og bruk av S/M utstyr.

Dag 2
Alpin skitur / topptur i et aktuellt fjell i Fjærland omegn. Hjemreise
Denne dagen handler om å praktisere hva vi ble introdusert for dagen i forkant.

Kveld 1
Oppmøte på kvelden hvor vi har en teoretisk gjennomgang av skredlære og planlegger tur for dagen etter.

Dag 2
Alpin skitur / topptur i Oppdal

Dag 3
Alpin skitur / topptur i Oppdal. Hjemreise

Dette kan være riktig kurs for deg

Vi henvender oss til skikjørere som ikke har noe særlig erfaring med å gå alpine skiturer og toppturer. Dette er et nybegynnerkurs hvor du ikke trenger noen forkunnskaper om toppturer, men du må kunne å kjøre på alpinski. Du bør også være i god fysisk form. Så langt det lar seg gjøre ønsker vi å skreddersy kurset i forhold til deltagernes ønsker.

Noen av toppturkursene er kun for damer

Noen av våre toppturkurs arrangerer vi kun for jenter, Girl´s only! Dette er en perfekt mulighet for deg å lære hvordan du gjennomfører alpine skiturer med selvstendige vurderinger og selvstendige valg underveis, uten at gutta overtar showet.

Våre vegledere har høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På skredkurs benytter vi kun internasjonalt kvalifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA), Tindevegledere under kvalifisering/aspiranter og NF godkjente skredkursinstruktører som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

Dette er målsetningen

Målsetningen med kurset er først og fremst at du skal få en positiv opplevelse av det å gå på topptur i fjellet. I tillegg skal kurset gi en grunnleggende innføring i utstyr, teknikker og sikkerhet rundt toppturer på ski. Skred er et viktig tema i kurset. Vi vil fokusere på å kunne identifisere skredfarlig terreng og bruk av skredfarevarsel for å vurdere tur og veivalg. Videre kommer vi inn på kjøremønster ved off-pist skikjøring og opplæring i kameratredning og bruk av sender/mottagerutstyr. Kurset er praktisk og vi vil være så mye på tur som mulig.

Vi vil tilbringe det meste av kurset ute og vi går på tur hver dag. Men det er ikke dermed sagt at vi kommer på noen topp hver dag, da vi bruker mye tid underveis på å gå igjennom de ulike emnene. Kvelden, dag en blir det fokus på hva slags utstyr en velger og kort turplanlegging. Vi legger opp til at dag to blir en litt lengre tur hvor vi forsøker å komme på en topp.

Aktuelle emner på dette kurset

 • Tilpassing og bruk av utstyr
 • Turplanlegging
 • Orientering og bruk av kart
 • Vegvalg
 • Skiteknikk – både oppover og nedover
 • Snøkjennskap
 • Skred og skredredning
 • Bruk av skredvarsel

Anbefalt litteratur

Skredskolen på varsom.no
Lundberg Nes, Christer 2018: Skikompis. Fri Flyt
Landrø, Markus. 2008. Skredfare. Fri Flyt
Brattlien, Kjetil. 2017. Den lille snøskredboka. Fri Flyt

Les skredvarsel og lær å bruke det på www.varsom.no

Det går som oftest greit å komme til overnattingsstedene med kollektivtransport. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til møtepunktet for de ulike turene. Om du velger kollektivtransport, vil vi være behjelpelig med organisering av leiebil eller minibuss ved behov. Leiebilen/minibussen er normalt ikke inkludert i prisene.

Det er ikke inkludert overnatting og mat i prisen, men vi er gjerne behjelpelig med å skaffe overnattingsplass som passer dine ønsker. På kurs i Hemsedal har vi har samarbeid med Fyri Resort som er base for alle kurs. Alle gjester som skal på kurs med oss får 15% rabatt på overnatting på Fyri. Ta kontakt hvis du ønsker rabattkoden. Det er ikke serveringssteder i fjellet, så du må selv medbringe niste/matpakke på fjellet.


 • Alpine turski (Randonèe) eller Telemarkski med feller 
 (snowboardere må ha truger om de ikke har splitboard)
 • Skistøvler
 • Staver
 • Skarejern (valgfritt)
 • Sender/Mottager (skredsøker), spade og søkestang
 • 30-40L sekk
 • 
Solbriller
 • Goggles / skibriller
 • Termos med varm drikke og matpakke
 • Bekledning for en dag i vinterfjellet.
  • isolerende undertøy (fortrinnsvis ull),
  • vind/vanntett ytterbekledning
  • lue
  • hansker/votter
  • isolasjonsjakke (dun, primaloft eller ull)
 • Kart og kompass
 • Mange foretrekker også å ha med skihjelm på toppturer.
  Kart for området er det stort sett mulig å kjøpe på en av de lokale sportsbutikkene eller bokhandlerne.

Breogfjell tilbyr utlån av skredredningsutstyr som sender/mottager, søkestang og spade.

TILBUD TIL ALLE  KURSDELTAGERE PÅ SKRED- OG TOPPTURSKURS:

 

Arva Box EVO5
m/EVO5, Guard og Spark 240

Lett skredpakke fra Arva som inneholder skredsøker, søkestang og spade. På kurset får du opplæring i bruk av din nye Arva skredsøker slik at du lærer deg å bruke utstyret riktig og effektiv måte ved en skredsituasjon. Skredsøkeren har en søketstripbredde på 50 m og automatisk tilbakestilling til send modus. EVO5 har en automatisk funksjon i søk som skal filtrere bort elektronisk støy fra smarttelefoner, klokker, radioer,kraftlinjer, heismastrer og andre elektroniske kilder. EVO5 er enkel i bruk og kommer med et belte og en stropp som man kan feste rundt livet.

Pakken inneholder:
– Arva Evo5 skredsøker (165 gr)
– Arva Spark 240 søkestang (Kompakt og solid søkestang)
– Arva Guard Spade (Robust og lett spade)

Pris til kursdeltagere: 4450,- + frakt (149,-)
Veil pris: 4990,-
Skjermbilde 2020 09 23 kl. 10.54.38

Kryss av ved påmelding for å bestille skredpakken


Påmelding