fbpx

Alpene

Søker du tindenes friluftsliv er det vanskelig å komme utenom Europas største fjellkompleks, Alpene. Her kan vi ta deg med på ultraklassikeren Haute Route fra Chamonix til Zermatt på ski eller en bestigning av Vest Europas høyste fjell Mont Blanc (4810 moh).

Alpene strekker seg i en mektig bue fra Rivieraen i vest til Wien i øst. Fjellkjeden er 1200 km lang og dekker et areal på 200 000 km2.

 

Geografi og klima

Alpene har en klar avgrensning mot Posletta i sør. I sørvest går Alpene direkte over i Appenninene, og grensen mellom disse fjellkjedene trekkes vanligvis over Colle di Altare vest for Genova. Grensen mot Dinariske alper i sørøst går fra Gorizia til Ljubljana. I vest faller Alpene av mot Rhônedalen, i nord mot høysletta i Sveits og Bayern, i øst mot den ungarske slette; i nordøst fortsetter Alpene i Karpatene. En linje fra Bodensjøen opp Rhinens dalføre, over Splügenpasset og videre til Comosjøen danner grensen mellom Vest-Alpene og Øst-Alpene.

Klimaet er mer stabilt enn i norske fjellområder, men også her påvirkes det av nærheten til atlanterhavet. Det går ofte et værskille mellom sydsiden og nordsiden og mellom øst og vest. Typisk går nord-sør skillet langs den høyste delen av fjellkjeden som strekker seg fra Mont Blanc massivet i vest til Piz Bernina i øst.

Overnatting og mat

For våre turer i Alpene vil det vanligvis være nødvendig med en dag eller to i nærmeste by til turmålet. Her overnatter vi på hotell. Om ikke annet er avtalt anbefaler vi våre gjester å finne ønsket overnatting ved hjelp av tjenester som www.booking.com, www.tripadvisor.no og www.airbnb.no. Overnatting i fjellet skjer på fjellytter (kalt refuges i Frankrike, Hütten i Tyskland ,Østerrike og Berner Oberland, Cabanes i Wallis og Rifugios i Italia.) Her bor man på flersengsrom, får tre retters middag og svært enkel frokost. Niste må bestilles dagen i forveien.  Man må bestille plass på de mest populære hyttene god tid i forveien, på Mont Blanc opp til et halvt år i forveien og på Haute Route tre- fire måneder i forveien. bestiller du tur med Breogfjell vil vi ordne dette.

Transport

For de fleste av Breogfjell sine turer i Alpene er det enklest å fly til Geneve i Sveits. Herfra er det igjen enklest å bestille transfer til oppmøtested med et av de mange transferselskapene. Til Chamonix får man turer ned i 25 Euro med selskaper som www.alpybus.com og www.chamexpress.com

Utstyrsleie

For våre turer i alpene tar vi en liten avgift for leie av skred, bre og klatreutstyr. Alt utstyr kan også leies på større destinasjoner som Chamonix.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På Pollux (4060 moh)

Her har vi disse turene