fbpx

Bre og fjell

EN

Sommeren er på vei!

En fantastisk vinter med mye villsnø er i sluttfasen. I fjellet og de indre fjordstrøkene på Vestlandet kommer snøen til å ligge en stund enda, mens andre plasser er sommeren allerede godt på vei.

 

Våren er høysesong for toppturfestivaler. Utover står Camp Leirvassbu, Camp Sognefjord og High Camp Turtagrø i fokus for guidene i Breogfjell. Samtidig begynner sommeren å fylles godt med turer på blant annet Store Skagastølstind og Romsdalshorn. Det er kanskje ikke så rart siden forrige sommer hadde et fantastisk vær, og det er vel ingenting som tilsier at det ikke skal bli sol kommende sommer også.

For sommeren 2015 har allerede de mest populære helgene begynt å fylles for våre guider. I over 10 år har Breogfjells erfarne guider drevet fjellføring i Hurrungene, Jotunheimen, Romsdal, Lofoten og flere av de andre fantastiske destinasjonene vi har i Norge og Alpene.

I tillegg til daglig og ukentlig fjellføring, har vi også satt opp flere klatre- og brekurs som du kan melde deg på. Det er også mulig å booke egne private kurs for små og større grupper, og for bedrifter. Også i år vil Breogfjell tilby breføring på Haugabreen i Sunnfjord på faste dager i uka gjennom sommersesongen.

Finn turvenner

Bli inspirert eller kom i kontakt med andre som skal på tur med Breogfjell på vår Facebook side.

 


 

Ski & Seil Antarktis 2015

I November 2014 arrangerte Breogfjell en ekspedisjon til den Antarktiske halvøy for å gå toppturer på alpine turski fra seilbåten Icebird. Etter fjordårets suksess, følger vi opp med en ny ekspedisjon i November 2015 med Spirit of Sydney!

 

antarktis_25

Dato

17. November – 18. Desember 2015

Pris

20 000 USD pr.deltager

Vanskelighetsgrad

Dyktige skikjørere (komfortabel opp til 35 ° på variert føre), noe erfaring fra brevandring, redning på bre og enkel fjellklatring. Erfaring med overnatting flere døgn i telt vinterstid.

 

 

 

Fjellklatring i Hurrungene og Jotunheimen

Det alpine landskapet som ligger våre hjerter nærmest! I dette området har Breogfjell føring på store klassikere som Store Skagastølstind, Austabottntindtraversen, Smørstabbtindene med Smørstabbtindtraversen, Gjendesalpene med Knutholstindtraversen og ikke minst Falketind og Uranostind ved Tyin.

 

hurrung_storen11_el

Store Skagastølstind i solnedgang sett fra Søndre Dyrehaugstind.

Dato

Daglige turer i Hurrungene og Vest Jotunheimen.

OBS! Begrenset kapasitet

Pris

Se pris i turbeskrivelsene

Vanskelighetsgrad

Turene varierer i vanskelighet. Store Skagastølstind og lignende er krevende og du trenger meget god fysisk form og generell klatreferdighet. Turer som Falketind og Austabottntind kan du klare med kod fysisk form, og at du er fjellvand.

 

 

Klatrekurs og brekurs

Vi har også i år satt opp klatrekurs og brekurs for nybegynnere. Vi legger opp til få deltagere pr vegleder og har kvalifiserte vegledere som også bruker det meste av sin fritid til klatring. Slik kan vi tilby klatre- og brekurs av beste kvalitet.
Breogfjell er også godkjent kursarrangør i Norsk Fjellsportforum (NF). Dette gjør at vi kan holde kvalifiserende kurs for deg som ønsker å bli instruktør.

 

romsdal_klauva

Fantastisk rissklatring på Klauva i Romsdal

Dato

kommende arrangement

Pris

Se pris i kursbeskrivelsene

Vanskelighetsgrad

På grunnkursene trenger du ikke noe kunnskap i forkant. Det er likevel en fordel med god fysisk form og at du har vært på noen fjellturer før.

De kvalifiserende kursene som Metode og veglederkurs har egne opptakskriterier.

hurrung_storen9_el

Tindevegleder Gjert Grødal med to spente gjester på Storen forrige sommer. I bakgrunnen ser du Søre Dyrehaugstind med Ringstind og Austabotntind bak.

 

romsdal_hornet4_el

En av de virkelig flotte dagene på Romsdalshorn i fjor

 

haugabreen_el

På vei ned etter en dag på Haugabreen

 

Breogfjell på vei til Storebjørn

Breogfjell på vei til Storebjørn.