Skredkurs og skiguiding 2018

 

 

Toppturkurs (2,5 dager)

Er du glad i å stå på ski og ønsker å lære mer om hvordan man går på topptur, da er dette kurset for deg! Kurset er lagt opp som et nybegynnerkurs i alpin skiferdsel for de som har stått en del på ski, men har lite erfaring med topptur. Her får du tips og triks om utstyr, turplanlegging og ikke minst hvordan man ferdes tryggest mulig både opp og ned fra vinterfjellene. Kurset inneholder også mye om skredlære.

Les mer om Toppturkurs? Klikk her!

Stryn
26. – 28. Januar (fredag kveld – søndag)
16. – 18. Februar (fredag kveld – søndag)

Hemsedal
26. – 28. Januar (fredag kveld – søndag)

Jølster
16. – 18. Februar (fredag kveld – søndag)
26. – 27. Februar (fredag kveld – søndag)

Myrkdalen
15. – 17. Januar (mandag kveld – onsdag)

 

NF Grunnkurs skred (3 dager)

Dette kurset tar utgangspunkt i Norsk Fjellsportforums kursmal for Grunnkurs skred i Alpin Skiferdsel. Kurset tar for seg alt fra skredfarevurdering, turplanlegging, veivalg, kjøremønster og kammeratredning med bruk av sender/mottakerutstyr. Det går mer i dybden på vegvalg og snødekkeundersøkelse enn vårt to dagers skredkurs. Dette kurset erstatter også det tidligere “NF metodekurs skred” som eksisterte før den nye skredstigen og ga tilleggskompetanse i NFs instruktørutdanning.

Les mer om NF grunnkurs skred? Klikk her!

Hemsedal
05. – 07. Januar (Fredag – Søndag)
24. – 26. Januar (Onsdag – Fredag)

Stryn
05. – 07. Januar (Fredag – Søndag)

 

 

Skredkurs (2 dager)

Bli med i to dager på skredkurs og få en innføring i hvordan du finner den beste snøen! Og ikke minst hvordan du holder seg i live når du har funnet den. Dette kurset tar for seg alt fra skredfarevurdering, turplanlegging, veivalg, kjøremønster og kammeratredning med bruk av sender/mottakerutstyr.

Les mer om Skredkurs? Klikk her!

Hemsedal
13
. – 14. Januar
20. – 21. Januar
27. – 28. Januar
03. – 04. Februar

Myrkdalen
13
. – 14. Januar
27. – 28. Januar
10. – 11. Februar

Sogndal
13
. – 14. Januar
20. – 21. Januar
27. – 28. Januar

Jølster
20. – 21. Januar

Sogndal
13
. – 14. Januar
03. – 04. Februar

 

Alpint Toppturkurs (5 dager)

Et omfattende kurs hvor vi er ute å erfarer på toppturer hver dag. Dette kurset tar for seg alt fra skredfarevurdering, turplanlegging, veivalg, kameratredning, bruk av øks og stegjern, og bratt skikjøring.

Les mer om Alpint Toppturkurs? Klikk her!

Sogndal
26 Feb – 02 Mars

Haute Route Chamonix til Zermatt

Verdens mest kjente og populære alpine skitur går fra Chamonix til Zermatt og traverserer noen av de høyeste fjellene i Alpene. Breogfjells norske tindevegledere har ført denne turen flere ganger hver sesong siden 2006 og tar deg gjerne med på neste tur. Les mer og meld deg på her.

12.-17.  mars – FULLBOOKET
Påmeldingsfrist 12. januar
19.-24. mars
Påmeldingsfrist 19. januar

Høgruta Jotunheimen

Denne femdagersturen ble gått av Stian Hagen med gode venner på våren i 2013 og har blitt en klassiker. Breogfjells kvalifiserte Tindevegledere har guidet en rekke grupper hvert år siden 2014 på denne turen gjennom indrefileten av norsk høyfjell. Les mer og meld deg på her.

24.-28. mars (oppmøte på kvelden den 23.)

Sognefjordruta

På ski fra fjord til fjell fra Sogndal til Balestrand. Tre dager med heftig skikjøring, storslagen natur og overnatting på historiske fjordhotell. Les mer og meld deg på her.

20-22. april
23.-25. april

Ta kontakt med oss for andre datoer

Loen Skylift / Hoven – Geitefjellshyrna – Storskredfjellet

Maken til skimuligheter som Loen Skylift åpner opp for har vi ikke tidligere sett her i Norge før. Bli med våre lommekjente IFMGA tindevegledere på alpine skieventyr fra verdens bratteste gondolbane. I tillegg til booking på forespørsel har vi satt opp noen egne datoer for åpne grupper.

Les mer om skiturene fra Loen Skylift? Klikk her!

Åpne turer
Medium til lang

16. Mai
20. Mai
21. Mai
22. Mai

Lang til meget lang tur
18. Mai

Klar for tur fra toppen av Loen Skylift. Foto: Bård Basberg

 

 

 

Hurtigruta Arctic

Skikjøring på bre (intro 2,5 dager)

Bli med i to dager + en kveld på brekurs for skikjørere. Her får du en innføring i hvordan du forholder deg til breer når du skal på topptur! Dette kurset forutsetter at du har minst to dagers skredkurs eller tilsvarende kompetanse, og at du kjører kontrollert på ski i variert føre. Dette kurset tar for seg brelære, kameratredning, turplanlegging, veivalg og kjøremønster. Noe repetisjon også om skredfaget.

Mer informasjon kommer

Stryn (Strynefjellet)
01
. – 03. Juni
08. – 10. Juni
15
. – 17. Juni
29. juni – 01. Juli

 


Populære destinasjoner