Vår- og sommerprogram 2018

Loen Skylift / Hoven – Geitefjellshyrna – Storskredfjellet

Maken til skimuligheter som Loen Skylift åpner opp for har vi ikke tidligere sett her i Norge før. Bli med våre lommekjente IFMGA tindevegledere på alpine skieventyr fra verdens bratteste gondolbane. I tillegg til booking på forespørsel har vi satt opp noen egne datoer for åpne grupper.

Les mer om skiturene fra Loen Skylift? Klikk her!

Åpne turer
Medium til lang

16. Mai
20. Mai
21. Mai

Lang til meget lang tur
18. Mai

Klar for tur fra toppen av Loen Skylift. Foto: Bård Basberg

 

 

 

Skikjøring på bre (intro 2,5 dager)

Bli med i to dager + en kveld på brekurs for skikjørere. Her får du en innføring i hvordan du forholder deg til breer når du skal på topptur! Dette kurset forutsetter at du har minst to dagers skredkurs eller tilsvarende kompetanse, og at du kjører kontrollert på ski i variert føre. Dette kurset tar for seg brelære, kameratredning, turplanlegging, veivalg og kjøremønster. Noe repetisjon også om skredfaget.

Mer informasjon om dette kurset finner du her

Stryn (Strynefjellet)
08. – 10. Juni
15
. – 17. Juni
29. juni – 01. Juli

Lodalskåpa

Bli med Breogfjell på vestlandsdronninga Lodalskåpa, norges vestligste 2000 meter topp!
Les mer om turen?  Klikk her
Åpen tur:
19. Mai

Sportsklatrekurs (2 dager)

Start klatrekarrieren ute! Har du klatret inne eller har du aldri klatret før og ønsker å lære deg håndtverket? Da er dette kurset perfekt for deg! Dette kurset blir holdt av vår lokale Stryn-guide på Beachen som er et av landets beste klatrefelt.

Les mer om opplegget for vårt Sportsklatrekurs her

Stryn
26. – 27. Mai

Kameratredningskurs (2 dager)

Vet du hva du skal gjøre om kameraten din faller og skader seg? Bli med på kameratredningskurs og lær om redning.
Kameratredningskurset skal gi deg en grundig inføring i kameratredning og håndtering av uhell og ulykker til fjells. Kameratredningskurset forutsetter at du har gått et fjellklatrekurs eller har tisvarende erfaring. Du bør ha kjennskap til og erfaring med å sette naturlige sikringer og du bør kjenne til taulagsrutiner for klatrelag på ruter over flere taulengder.

Mer info om kurset finner du her

Sogndal
26. – 27. Mai

Fjellklatrekurs (5 dager)

Vil du lære å klatre med egne sikringer i fjellet? På 5 dager gir våre vegledere deg en grundig opplæring i bruk av egne sikringsmidler, taulagsrutiner og klatreteknikk. Bli med oss på et omfattende 5-dagers kurs i Hemsedal og Romsdalen i sommer.

Lyst å vite mer om kurset? Klikk her

Hemsedal
04. – 08. Juni
06. – 10 August

Romsdalen
16. – 20. Juli

Kileklatreskurs (3 dager)

Vil du lære å klatre med naturlige sikringsmidler? På vårt 3 dagers klatrekurs gir våre vegledere deg en introduksjon til kileklatring.
Les mer om kurset her

Sogndal
08. – 10. Juni

NF Metodekurs Klatring (4 dager)

Dette kurset er første trinn i utdanningen til klatreinstruktør 1 lavland og klatreinstruktør 1 høyfjell. Kurset gir deg en grundig gjennomgang av metoder for flertaulengders naturlig sikret klatring og kameratredning.

Vill du veta mer om NF metode kurs og opptakskrav for kurset klikk her

Sogndal
15. – 18. Juni

Fjellsportkurs (6 dager)

Det komplette innføringskurset som kombinerer ferdsel på blåis/snødekt bre, fjellklatring og sikring med naturlige sikringsmidler og kameratredning. Dette kurset holder vi i sommer i Sogn/Jotunheimen.

mer informasjon finner du her

Sogn/Hurrungane
17. – 22. Juni
14. – 19 August

NF Brekurs (5 dager)

Sett av en sommeruke til et klassisk brekurs i norsk friluftslivstradisjon i  Jostedal og Jotunheimen.
Målet med dette brekurset er å lære sikker ferdsel på blåis og snødekt bre. Det innebærer å lære om å gjøre trygge veivalg, redning fra bresprekk, orientering og riktig bruk av utstyr. I tillegg vil du lære om generelt friluftsliv som bruk av kart og kompass, og ferdsel i høyfjellet. Du vil bli gjort oppmerksom på de farer du kan møte på breen og ellers i høyfjellet, og hvordan du på en tryggest mulig måte kan forholde deg til disse.

Mer info om vårt NF Brekurs finner du her

Jostedalen
06. – 10. August

Brevandring på Haugabreen

Lag feriedagen til et eventyr i blåisen! Vi starter med daglige turer fra 27. juni ut hele sommeren (onsdag,torsdag,fredag og lørdag). Haugabreen er en lett tilgjengeleg brearm i Jostedalsbreen Nasjonalpark.

Mer info og påmelding til brevandringen finner du her

Stardalen/Jølster
Daglige turer fra 27.06 – ut sommeren (onsdag,torsdag,fredag og lørdag).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Populære destinasjoner