fbpx

Bre og fjell

EN

Lofoten & Tysfjord

Et klatre- og skiparadis

Lofoten og Tysfjord er virkelig et paradis for klatring og skiturer. Her har vi i Breogfjell tilbrakt ukesvis for å klatre klassikere til fingrene skriker og gått toppturer på ski til lårene verker.

Book skiguide i Lofoten/Tysfjord her

Øygruppen Lofoten ligger nord for Polarsirkelen. Lofoten består i stor grad av grunnfjell fra 1870 – 1790 millioner år før vår tid, og de eldste steintypene er hele 2 500 millioner år gamle. Klatringen på denne steinen er helt enestående. Området kan by på klassikere som selveste Stetind – Norges nasjonalfjell, hundrevis av klatreruter i nærheten av Svolvær og Henningsvær, og enda flere ruter spredt rundt på Lofotens mange øyer.

Beliggenheten med bratte fjell nær havet gjør skikjøringen i en klasse for seg selv. En opplevelse en skikjører ikke kan være foruten!

 

Klima og sesong

Tidlig på sommeren sørger midnattssolen for klatremuligheter hele døgnet. Dette er virkelig en opplevelse i seg selv. De mest populære månedene for klatring er likevel juni til september.

På gode snøforhold er skikjøringen i Lofoten helt magisk!

Overnatting og mat

Det finnes enormt mange gode overnattingssteder i dette området. Det mest unike overnattingsmulighetene er rorbuene. Om du trenger overnattingssted hjelper vi deg gjerne.

Der er flere små restauranter i Lofoten. Områdets spesialitet er Mølje og tørrfisk. Må prøves! Ellers er der flere matbutikker innen kort radius.

Transport

Fly er kanskje den enkleste transportmåten for å komme seg til Lofoten. Fra Bergen, Oslo og Trondheim kan du fly til Bodø, hvor du flyr videre til Svolær eller Leknes. Det er også mulig å benytte Hurtigruten om du vil via sjøveien. Det er en fordel å ha egen bil for å komme seg mellom klatre og skistedene. Det er mulig å leie bil på flyplassene.

Utstyrsleie

Vi har det du trenger av sikkerhetsutstyr for turene vi guider. Kontakt oss om du trenger å leie skiutstyr.

Her har vi disse turene