fbpx

Vestpillaren på Presten

En av landets absolutt fineste klatreruter. Vestpillaren på Presten er på nivå med det beste i verden.

 

Lofoten_presten_el3

 

Tolv taulengder med nydelig klatring

Flere klatremagasin har omtalt denne ruten som en av de fineste i Norge og på nivå med de beste i verden. Denne ruten starter nesten ved bilvegen og strekker seg 12 taulengder til toppen. Vestpillaren er vedvarende og har flere taulengder på 6´er tallet og krever at du kan klatre grad 6 med overskudd på sportsklatreruter i lavlandet. Man kan vel knapt kalle seg klatrer om man ikke har opplevd The Slanting Corner som utgjør niende taulengde. Returen går over Festvågtinden og ned mot Henningsvær.

 Våre vegledere har høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På fjellklatreturer benytter vi kun internasjonalt kvalifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under kvalifisering/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

Lofoten_presten_el2
  • Bekledning for en dag i veggen (vindtett ytterbekledning, isolerende undertøy, tynn isolasjonsjakke)
  • Hansker, lue
  • Anmarsjsko og svasko
  • Solbriller og solkrem
  • 20-30l ryggsekk
  • Mat og drikke.

Alt av klatre-/sikkerhetsutstyr (hjelm, sele osv.) kan du låne av Breogfjell. Breogfjell holder alt av felles klatreutstyr.

Overnatting
I Svolvær og Henningsvær finnes flere fine plasser å overnatte. Det anbefales å overnatte så nærme oppmøteplass som mulig natten før turen. Vi starter tidlig! Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette.

Mat
Du må medbringe egen matpakke.

Overnatting og mat er ikke inkludert i prisen.

Det er en fordel med egen bil for å komme til oppmøtested til starttidspunktet for turen.

 

Lofoten_Presten_ToreB