fbpx

Store Austanbottstind

Dette er en av de mest markerte toppene i Hurrungane. Turen er ikke teknisk krevende, men luftig. Det er nødvendig å bruke tau i alle fall den siste delen mot toppen. Turen kan gjennomføres selv om været ikke er det beste.
klatring2500-38

Turen underveis

Vi starter fra Turtagrø og kjører bil det første stykket mot Berdalsbandet på fjellveien mot Årdal. Vi parker noen hundre meter nord for bommen ved Berdalsbandet. Herifra går vi inn mot Vesttoppen som vi når etter to til tre timer. Herifra sikrer vi med tau over den luftige eggen til en vegg som må klatres for å komme til toppen. Fra Vestoppen til Store Austanbottstind tar det mellom en og to timer. Vi returnerer samme vei.

Hurr_ausbtn4-b

Guider med høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På fjellklatreturer benytter vi kun internasjonalt kvalifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under kvalifisering/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

På denne turen trenger du:

  • Bekledning for en dag i høyfjellet (vind og vanntett ytterbekledning, isolerende undertøy, isolasjonsjakke)
  • Hansker, lue, skjerf
  • Kraftige fjellstøvler
  • Solbriller og solkrem
  • 30-40l ryggsekk
  • Mat og drikke.

Alt av klatre-/sikkerhetsutstyr (hjelm, sele osv.) kan du låne av Breogfjell.

Breogfjell holder alt av felles klatreutstyr.

Du må medbringe egen matpakke.

Overnatting og mat er ikke inkludert i prisen.

Det er enkelt å komme seg til Sogndal eller Lom med kollektivtransport fra store byer som Bergen, Trondheim og Oslo. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til Turtagrø til starttidspunktet for turen.

Om du velger kollektivtransport, vil vi være behjelpelig med å organisere leiebil om det trengst. Leiebilen er ikke inkludert i prisen.

Med Turtagrø som utgangspunkt

Vi er samarbeidspartnere med Turtagrø Hotell og bruker dem som utgangspunkt for våre aktiviteter i Hurrungane. Fra en seng på Turtagrø er den korteste veien til mange av de mest spektakulære toppene vi fører på. De tilbyr rom og senger både for de som setter pris på høy standard og comfort samt de som bare trenger en seng for natten. Hotellet har også en ypperlig matservering som har mettet sultne fjellfolk siden 1800-tallet.

 

Hurr_ausbtn3