fbpx

Smørstabbtindtraversen

Har du kjørt over Sognefjellet og sett Smørstabbtindene invitere til tur? Nå har du mulighet med guide fra Breogfjell.

Hurr_Smorstab2

Dette fjellmassivet byr på flott brevandring og ikke minst en lang rekke 2000-meter topper. Smørstabbtindtraversen går over de sentrale toppene i dette massivet.

Turen underveis

Vi starter fra Krossbu og går over breen til Kalven (2035m). Derfra klatrer (grad 3 til 4) vi oss mot Skeia (2118m) etterfulgt av en litt luftig tur til Veslebjørn (2150m). Om vi har tid går vi innom Storebjørn (2222m). For å komme til Bjørnungen må vi rappellere fra Veslebjørn, etterfulgt av artig og luftig eggklatring (1-2). Deretter ned til Bjørneskaret med mulig retur ned Leirbrean til Krossbu. Derifra klatrer vi oss gjennom halve bestikkskuffen med Saksi (2181m) og Kniven (2113m) før vi smører oss opp til Store Smørstabbtind (2208m).

Vi returnerer ned ryggen mot nord til Leirvatnet.

smorstabbtindtravers-2

Fra partiet mellom Kalven og Skeia. Foto Halvor Dannevig

 

Vegledere med høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På fjellklatreturer benytter vi kun internasjonalt kvalifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under kvalifisering/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

På denne turen trenger du:
  • Bekledning for en dag i høyfjellet (vind og vanntett ytterbekledning, isolerende undertøy, isolasjonsjakke)
  • Hansker, lue, skjerf
  • Fjellsko
  • Solbriller og solkrem
  • 30-40l ryggsekk
  • Mat og drikke.

Alt av klatre-/sikkerhetsutstyr (hjelm, sele osv.) kan du låne av Breogfjell. Breogfjell holder alt av felles klatreutstyr.

Overnatting
I Indre Sogn finnes flere fine plasser å overnatte. Det anbefales å overnatte så nærme oppmøteplass som mulig natten før turen. Vi starter tidlig! Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette.

Mat
Du må medbringe egen matpakke.

Overnatting og mat er ikke inkludert i prisen.

Det er enkelt å komme seg til Sogndal eller Lom med kollektivtransport fra store byer som Bergen, Trondheim og Oslo. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til startstedet for turen.

Om du velger kollektivtransport, vil vi være behjelpelig med å organisere leiebil om det trengs. Leiebilen er ikke inkludert i prisen.