fbpx

Bre og fjell

EN

Skagastølsryggen

En av klassikerne i Hurrungane. Nå Storen via Skagastølsryggen og opplev Norge på sitt beste!

Storen og Skagastølsryggen sett fra Søndre Dyrehaugstind

Storen og Skagastølsryggen sett fra Søndre Dyrehaugstind

Skagastølsryggen er eksponert og til tider svært luftig. Den kan by på utsikt mot tinder i verdensklasse. Skagastølsryggen tar 11-14 timer og krever at du er i meget god fysisk form for å kunne gjennomføre. Den største utfordringen for mange er høyden og den mentale utfordringen det er å gå over de smale eggene. Norges flotteste ryggtravers?

Skagastølsryggen underveis

Fra Turtagrø går ruten opp til Tindeklubhytta hvor vi tar mot venstre og opp Nordre Skagastølstind (2168m) Derfra får vi utsikt innover ryggen og mot Skagastølsnebbet (2222m) hvor vi tar på klatresele og tau. Her må vi klatre opp V-skaret (3+) for å komme til Midtre Skagastølstind (2284m). Fra M.Skagastølstind begynner den virkelig luftige opplevelsen bort mot Halls Hammer som må klatres forbi (3 til 4-) for å komme til Vesle Skagastølstind (2340m). I 1885 måtte dansken Carl Hall snu her i forsøk på å førstebestige Vetle Skagastølstind, men allerede året etter fant Charles Watson Patchell en vei forbi via svaet som i dag heter Patchell sva. Fra Vetle Skagastølstind rapellerer vi ned til Mohns Skar hvor Emanuel Mohn og Knut Lykken ventet på W.C. Slingsby under førstebestigningen av Storen i 1876. Herfra er det 200m med lett klatring (2) til toppen av Store Skagastølstind (2403m).

På retur er det en 40 meter rappell som tar deg ned til like ved Hjørnet. Videre er det retur til Turtagrø via Hytta på bandet og ut Skagadalen.

Foto Olav Sorheim32

Med Turtagrø som utgangspunkt

Vi er samarbeidspartnere med Turtagrø Hotell og bruker dem som utgangspunkt for våre aktiviteter i Hurrungane. Fra en seng på Turtagrø er den korteste veien til mange av de mest spektakulære toppene vi fører på. De tilbyr rom og senger både for de som setter pris på høy standard og comfort samt de som bare trenger en seng for natten. Hotellet har også en ypperlig matservering som har mettet sultne fjellfolk siden 1800-tallet.

Guider med høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På fjellklatreturer benytter vi kun internasjonalt kvalifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under kvalifisering/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

Over svaene på Storen


På denne turen trenger du:
•    Bekledning for en dag i høyfjellet (vind og vanntett ytterbekledning, isolerende undertøy, isolasjonsjakke)
•    Hansker, lue, skjerf
•    Kraftige fjellstøvler
•    Solbriller og solkrem
•    30-40l ryggsekk
•    Mat og drikke.
Alt av klatre-/sikkerhetsutstyr (hjelm, sele osv.) kan du låne av Breogfjell.
Breogfjell holder alt av felles klatreutstyr.

Du må medbringe egen matpakke.
Overnatting og mat er ikke inkludert i prisen.


Det er enkelt å komme seg til Sogndal eller Lom med kollektivtransport fra store byer som Bergen, Trondheim og Oslo. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til Turtagrø til starttidspunktet for turen.
Om du velger kollektivtransport, vil vi være behjelpelig med å organisere leiebil om det trengst. Leiebilen er ikke inkludert i prisen.


hurrung_storen_el

God stemning på toppen av Store Skagastølstind!