fbpx

Falketind via Pionerruta

Det første fjellet av “alpin karakter” som ble besteget i Norge. Bli med Breogfjell å klatre Pionerruta, en flott tur med bre, klyving og klatring.
hurrung falketind3 el

Luftig fra toppen av Falketind

Turen underveis

Vi starter fra bommen innerst ved Koldedalsvatnet. Herifra går vi ca 300 høydemeter opp til Falkbreen. Her sikrer vi med tau over breen til innsteget på selveste Pionerruta. Klatringen videre er ikke vanskelig, men så bratt at vi bruker tau. Når vi kommer opp på ryggen blir det lettere til toppen. Vi returnerer samme vei ned Pionerruta.

hurrung falketind4 el

Pionerruten går opp Falkebreen og deretter opp veggen i høyrekant,

Guider med høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På fjellklatreturer benytter vi kun internasjonalt kvalifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under kvalifisering/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

På denne turen trenger du:

  • Bekledning for en dag i høyfjellet (vind og vanntett ytterbekledning, isolerende undertøy, isolasjonsjakke)
  • Hansker, lue, skjerf
  • Kraftige fjellstøvler
  • Solbriller og solkrem
  • 30-40l ryggsekk
  • Mat og drikke.

Alt av klatre-/sikkerhetsutstyr (hjelm, sele osv.) kan du låne av Breogfjell.

Breogfjell holder alt av felles klatreutstyr.

I Indre Sogn finnes flere fine plasser å overnatte. Det anbefales å overnatte så nærme oppmøteplass som mulig natten før turen. Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette.

Du må medbringe egen matpakke.

Overnatting og mat er ikke inkludert i prisen.

Det er enkelt å komme seg til Sogndal eller Lom med kollektivtransport fra store byer som Bergen, Trondheim og Oslo. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til Tyinholmen og inn Koldadalen til starttidspunktet for turen.

Om du velger kollektivtransport, vil vi være behjelpelig med å organisere leiebil om det trengst. Leiebilen er ikke inkludert i prisen.