fbpx

Bre og fjell

EN

Høyfjellsuka 2015

Bre- og fjellklatring, bål, god mat og mye lek sammen med noen av landets dyktigste høyfjellsførere!

 

Leirvassbu_sommer14_44-res
leirvassbu_nor  Utskrift  boflogo_sub

20.-26. juni 2015

08.-14. august 2015


Gjennom utallige kurs, føringsturer og festivaler, ser vi at barn og unge også ønsker å være med på spennende eventyr i fjellet. Vi har derfor satt sammen en høyfjellsuke for barn og unge mellom 12 og 16 år. Med våre IFMGA kvalifiserte Tindevegledere med solid erfaring fra større og mindre arrangement, er målsetningen vår helt klar. Vi skal ha fokus på kvalitet, naturopplevelse og læring gjennom spennende aktiviteter som brevandring, enkel fjellklatring, matlaging i høyfjellet, overnatting under åpen himmel, bålkos, fiske, og mye lek.

 

Fokus på læring i høyfjellet

Vårt håp er at barna kommer hjem med gode erfaringer som gir mersmak. Barna vil bli veiledet av Tindevegledere som jobber profesjonelt med fjellføring og kurs i Norge og Alpene. Gjennom spennende aktiviteter vil vi lære barna om hensiktsmessig bekledning, orientering, mat og drikke, og ikke minst bevegelse, sikkerhet og konsekvenstenkning i fjellet.

Barnas Høyfjellsuke har et begrenset antall plasser. Vi er overbevist om at små grupper munner ut i bedre læring og bedre opplevelser. For oss er det viktig at hver enkelt deltager blir sett og hørt av våre vegledere. Dette fører også til et tryggere arrangement.

Leirvassbu_sommer14_42-res

Trygghet i høyfjellet

Breogfjell følger produktkontrolloven og internkontrollovens krav til sikre tjenester og internkontroll. På våre arrangement har guiden(e) det overordnede ansvaret for sikkerheten til gruppa. Guidene på denne turen er NORTIND-kvalifiserte Tindevegledere, den høyeste profesjonelle utdannelsen innen fjellsport. Tindeveglederkvalifiseringen tar minimum tre år og forvaltes i Norge av organisasjonen Norske Tindevegledere (NORTIND). NORTIND er igjen medlem av det internasjonale forbundet for tindeveglederorganisasjoner IVBV/IFMGA/UIAGM.

Barnas Høyfjellsuke skal i størst mulig grad være i tråd med barnas og gruppens ferdigheter (fysisk form, ferdighet, erfaring, utstyr osv.) det er derfor viktig at hver enkelt deltager tar hensyn til dette ved valg av tur og ved påmelding.

breogfjellinsta1

 

Barna kan velge mellom en rekke aktiviteter avhengig av vær og føre. Basen er Leirvassbu Fjellstue, et perfekt utgangspunkt for denne uken.

 

Brevandring

Jotunheimen har flere spennende fjell og breer. Rundt Smørstabbmassivet finner vi flere spennende breer som er verdt å utforske. Vi legger opp til turer hvor barna får mulighet til å lære om å bruke breutstyret, bevege seg på breen forbi bresprekker og over snøbroer, bruke kart, kompass og GPS.

brevandring11

 

Enkel klatring med sikring og fotturer

I små grupper vil vi reise på enkle klatreturer og fjellturer, hvor vi fokuserer på bevegelse i brattere terreng med sikring. Her lærer vi om riktig utstyr, og forutsetninger for å kunne gå i bratt terreng (når blir det så bratt at vi må ha ekstra sikring som tau og hjelm). Vi forteller også artige historier om ulike typer steiner og blomstrer underveis, og alt det rare de har blitt brukt til opp gjennom tidene.

 

Matlaging

Til fjells handler det om god mat som ikke veier for mye. Men noen ganger kan man også lage enkle gourmetretter fra kortreist mat. Først av alt må vi jo lære å fyre opp primusen.

 

Overnatting ute og bålkos

Overnatting utendørs i telt ved dårlig vær, eller under åpen himmel ved fint vær er virkelig noe for tøffinger. Man blir fasinert over hvor komfortabelt det kan være om man kan triksene.

 

Fiske

Rundt Leirvassbu er flere vann som kan fiskes i. Om vi får fisk blir det selvsagt tilberedelse på grillen 😉

Leirvassbu_sommer14_32-res

 

 

Program

Lørdag
Ankomst 16:00
Samling(bli kjent, inndeling på rom)
Middag
Info
Bli kjent leker

Søndag
Frukost
Info
Inndeling i grupper
Tur/aktivitet
Middag
Peishygge

Mandag
Frukost
Info
Tur/aktivitet
Middag
Natt under åpen himmel for de som måtte ønske det?

Tirsdag
Frukost
Info
Tur/aktivitet
Middag

Onsdag
Frukost
Info
Tur/aktivitet
Middag

Torsdag
Frukost
Info
Tur/aktivitet
Avslutningskveld

Fredag
Frukost
Avskjed
Avreise 11:00

 

Leirvassbu Fjellstue

Leirvassbu Fjellstue ligger midt i hjertet av Jotunheimens turgåer-eldorado, og er kjent av generasjoner som selve perlen i Jotunheimen. Trolig den beste beliggenheten i fjell-Norge. Fjellstuen er bygd og utviklet med fotturister, skiløpere, klatrere og fjellfolks behov som forbilde. Et eldorado om du ønsker å aktivere deg, eller kun søker roen og utsikten. Leirvassbu Fjellstue (1400 moh) ligger ved Leirvatnet, rett under den karakteristiske fjelltoppen ”Kyrkja”.

Du finner mer informasjon om Fjellstuen på www.topofnorway.no

 

Transport

Leirvassbu fjellstue ligger i Lom kommune og ligger omtrent like langt fra storbyene Oslo, Bergen og Trondheim. Avstanden er ca 350 km.

Med bil
Bur du i Oslo eller Trondheim, kjører du E6 til Otta, og svinger deretter av og kjører RV15 til Lom. Fra Lom sentrum kjører du oppover Bøverdalen retning Sogndal. Kommer du fra vest, kjører du over Sognefjellet på RV55, etter du passerer Sognefjellsveiens høyeste punkt tar du av til høyre etter ca 16 km.

Med buss
Det går buss fra Oslo, Bergen og Trondheim som passerer Lom.
For henting på stasjon kontakter du post@breogfjell.no

Med tog
Tar du tog fra Oslo må du gå av på Otta stasjon og ta bussen videre til Lom. Det er også korresponderende busser oppover Bøverdalen.

 

 

Barnas Høyfjellsuke har begrenset antall plasser, så her gjelder førstemann til mølla prinsippet!

 

Prisen inkluderer

  • IFMGA Tindevegledere (guider) fra Breogfjell AS i 6 dager
  • Kost og losji (4-sengs rom, 3 retters middag, frukost, niste, sengetøy inkl.)
  • Nødvendig sikkrhetsutstyr til deltagerne
  • Aktiviteter, turer, og lære om fjell og flora

 

Påmeldigsskjema Høyfjellsuka 2015

Priser

7 800,- pr deltager

Depositum 2000,- ved påmelding

Vilkår for påmelding

Høyfjellsuka Leirvassbu_sommer14_41-res leirvassbu_2