fbpx

Bre og fjell

EN

Om oss

Vi har spesialisert oss på kurs og føring innen fjellsport i Norge og Alpene. Breogfjell AS består av aktive fjellførere, de fleste profesjonelle IFMGA tindevegledere, bosatt i Sogn, Jølster, Stryn, Bergen, Trondheim og Hemsedal.

Breogfjell ble startet i Bergen i 2002, og de første årene var hovedaktiviteten vår knyttet til breføring på Flatbreen i Fjærland. Siden har tilbudet av turer og kurs økt, og i dag har vi aktiviteter over store deler av Norge og i Alpene, fra skredkurs i Hemsedal til fjellføring på Matterhorn.

Et naturvennlig friluftsliv og minnerike opplevelser

Vi har som formål å drive kurs og føringsvirksomhet i norske fjell og i Alpene i pakt med norsk og alpin friluftslivtradisjon. Vi vektlegger et naturvennlig friluftsliv, og vi ser det som vår oppgave å formidle disse verdiene samt minnerike opplevelser gjennom vår veilednings- og føringsvirksomhet.

Godkjent hos Norsk Fjellsportforum

Breogfjell AS er godkjent som kursarrangør av Norsk Fjellsportforum (NF) på høyeste nivå. Dette betyr at vi forplikter oss til å bruke instruktører utdannet og godkjent i henhold til Norsk Fjellsportforums nasjonale standard på kurs som dekkes av NFs arbeidsfelt som er nordisk- og alpin skiferdsel, bre og klatring.

Kvalifiserte tindevegledere

De fleste av de aktive eierne i Breogfjell er NORTIND-kvalifiserte Tindevegledere den høyeste profesjonelle utdannelsen innen fjellsport. Tindeveglederutdannelsen tar minimum tre år og forvaltes i Norge av organisasjonen Norske Tindevegledere (NORTIND). NORTIND er igjen medlem av det internasjonale forbundet for tindeveglederorganisasjoner IVBV/IFMGA/UIAGM.

        NORTIND

Dette er oss

Gjert Grødal

IFMGA Tindevegleder

Medeiger og fast ansatt i Breogfjell. Gjert bur i Sogndal og arbeidar mest med føring og kurs i Sogn og Hurrungane. Medlem i den alpine fjellredningsgruppa og skredgruppa i Røde Kors.

E-post

Halvor Dannevig

IFMGA Tindevegleder

Med utgangspunkt i Sogndal jobber Halvor i Sogn, Jotunheimen, Sunnmøre, Romsdal og i Alpene. Når han ikke jobber til fjells jobber han med klima- og miljøforskning hos Vestlandsforskning i Sogndal.

E-post

Even Fridén Melhus

Fjellfører under kvalifisering

Trønder som er bosatt i Sogndal. Even jobber som fast fjellfører i Breogfjell og er under kvalifisering gjennom Nortind for å bli tindevegleder.

E-post

Øyvind Eek

IFMGA Tindevegleder

Fra sin base i Hemsedal jobber han både lokalt og i Hurrungane og Sogn som hovedområde. Aktiv i den alpine fjellredningsgruppen i Langfjella.

E-post

Einar Løken

IFMGA Tindevegleder

Med utgangspunkt i Stryn jobber Einar i Nordfjord, Sunnmøre, Romsdal, Sogn og i Alpene. Når han ikke jobber til fjells er han høgskulelektor på naturguidestudiet i Volda. Han er også aktiv i den Alpine Redningsgruppen og skredredningsgruppen i Stryn og Sunnmøre.

E-post

Stein Falsen Møller

IFMGA Tindevegleder

Utdannet geolog i Sogndal. Jobber som fagansvarlig redning i Aak AS. Leder for den alpine fjellredningsgruppen i Hordaland.

E-post

Per Magne Bakke

IFMGA Tindevegleder

Jobber som fjellfører og som sikringsleder i Aak. Har bodd i Chamonix hvor han drev den franske avdelingen til Breogfjell. Nå er han tilbake i moderlandet og har bosatt seg midt blant fjellene i Jølster. Per Magne er utdannet tømrer.

E-post

Ken Pettersen

IFMGA Tindevegleder

Med utgangspunkt i Midt-Norge jobber Ken i Oppdal/Trollheimen, Sunndal, Jotunheimen, Sunnmøre, Romsdal, Nord-Norge, og i Alpene. Ken jobber i tillegg som ambulansearbeider.

E-post

Viktor Persson

Daglig leder

Viktor er trolig den du får snakke med hvis du kontakter oss. Han flyttet fra Sverige til Sogndal 2013 for studier og forelsket seg i naturen og særlig fjellene på Vestlandet der han kan boltre seg på ski og sykkel. Viktor har bachelorgrad i Reiselivsledelse og Økonomi & Administrasjon.

E-post

Julia Levin

Vikarierende Daglig leder,
Skivegleder under kvalifisering

E-post