fbpx

Weekend i Jølster

Opplev både fjord, fjell og bre!

 

 

Legg sommerferien til vakre Jølster! Vi kan ta dere med på spennende aktiviteter enten dere er en familie eller en vennegjeng på tur. Utforsk blåisen på Haugabreen med øks og stegjern, opplev utsikten mens du klatrer Astrupegga og se Jølstravatnet på nært hold fra kajakk. I samarbeid med våre gode venner i Go’kajakk tar vi deg med på en helg som kommer til å bli høydepunktet i ferien din! Vi kan selvsagt og arrangere dette midtuke.

Dag 1: Brevandring på Haugabreen

Haugabreen er en lett tilgjengeleg brearm i Jostedalsbreen Nasjonalpark. Den ligger omringet av et fantastisk landskap i Stardalen i Jølster. På Explore Sunnfjord i Skei møter dere en av våre guider som på turen inn mot breen forteller om breen sin rolle i utformingen av landskapet og om lokal brehistorie. Ved brefoten tar vi på stegjern, isøks og tau og går inn på breen. Møtet med de glinsende iskrystallene tilpasser vi etter gruppen sine ønsker og forutsetninger. Breføreren tar dere trygt med gjennom imponerende sprekkeområder og kanskje til og med en hule. Spiller tiden og forholdene på lag kan man sette opp topptau og prøve seg på isklatring!

Dag 2: Kajakkpadling på Jølstravatnet

En av de beste måtene å oppleve Jølster på er å gli lydløst langs vannkanten. Ved naustet til Explore Sunnfjord møter du guidene fra Go’kajakk. De er eksperter på padling og tar dere med på en uforglemmelig tur på Jølstravatnet. De har både enkel og doble kajakker som er lett å padle. Har du ikke padlet før vil de erfarne guidene gi deg en innføring i padleteknikk og hjelpe deg underveis. Turen går ofte til den majestetiske Kjøsnesfjorden og du kan da se ruten du skal klatre neste dag.

Dag 3: Klatring på Astrupegga

Etter å ha sett Jølstravatnet på nært hånd er det på tide å få litt fugleperpektiv. Astrupegga ruver ytterst i den majestetiske Kjøsnesfjorden og på vei opp til “innsteget” åpner terrenget seg raskt mot Jølstravatnet. Om du er på en av dine første klatreturer, vil du få en innføring i hvordan vi bruker tau og sikringsmidler for å komme oss trygt til toppen. Selve klatringen er på sju taulengder (totalt cirka 280 m) og det vanskeligste punktet er 4- på en skala frå 1 til 9. Det meste av klatringen er enkel og på denne turen handler det om å mestre fjellet og oppleve storslått natur. Bonusen får du likevel ikke før du når toppen, der du får nyte et av de mest praktfulle synene Jølster kan by på. Stien tilbake til Skei sentrum går i lett terreng via Vikastøylen. Vi avslutter dagen med en forfriskning på Thon Hotell Jølster og kanskje noen gode klatrehistorier.

Det er enkelt å komme seg til Jølster med kollektivtransport fra store byer som Bergen, Trondheim og Oslo. Nærmeste flyplass er Sogndal Flyplass, og det går buss til Skei med et bytte i Sogndal. Ta kontakt om du ønsker assistanse med booking av reise, vi hjelper gjerne til med det. Hvis noen ønsker transport fra Sogndal flyplass til Skei så kan vi være behjelpelige med det også.
Ønsker du overnatting kan vi ordne dette for deg og pakke det sammen med de andre produktene. Ta kontakt for å få et tilbud.

 

Vil du ordne overnatting selv kan vi anbefale Thon Hotel Jølster og Lunde Turiststasjon!

Bekledning

 • Regntøy (jakke og bukse)
 • Vindjakke og turbukse (med god fukttransport)
 • Undertøy i ull/ullblanding + ekstra skift
 • Sokker med mye ull og god passform + ekstra skift
 • Fleecegenser eller dunjakke
 • Lue
 • Ullvotter eller andre vanter/votter som er varme selv når de er våte
 • Lette innesko/inneklær
 • Fjellsko og enklere sko når det ikke er aktivitet.
 • Shorts og t-skjorte (ull/kunstfiber) hvis det er meldt varmt vær

 

Pakkeliste av utstyr

 • Ryggsekk til dagstur (gjerne med festemuligher for f.eks isøks)
 • Vanntett pose som passer nedi sekken (ev. regntrekk utenpå sekken)
 • Førstehjelpssaker med gnagsårplaster og sportstape
 • Solbriller og solkrem

Påmelding

Du vil motta en ordrebekreftelse på e-post når vi har behandlet skjemaet.