fbpx

Bre og fjell

EN

Nordryggen på Vågakallen

En av Lofotens lengste klatreruter og en klassiker for sin grad!

 

 

Lang rute, men ikke så vanskelig!

Nordryggen på Vågakallen er kåret til en av de beste klatrerutene for sin grad i Lofoten. Med ca 12 taulengder og noen passasjer med vanskelighetsgrad 4+ og “gapet” som du må hoppe over er dette en innholdsrik tur. Vi starter turen fra Djupfjorden hvor vi går opp til innsteget på Nordryggen. Herifra klatrer vi langs ryggen til topps. Returen går over Vågakallen og ned en bratt sti til parkeringen.

 

Våre vegledere har høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På fjellklatreturer benytter vi kun internasjonalt kvalifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under kvalifisering/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

  

 

  • Bekledning for en dag i høyfjellet (vind og vanntett ytterbekledning, isolerende undertøy, isolasjonsjakke)
  • Hansker, lue, skjerf
  • Fjellsko med stiv såle
  • Solbriller og solkrem
  • 30-40l ryggsekk
  • Mat og drikke.

Alt av klatre-/sikkerhetsutstyr (hjelm, sele osv.) kan du låne av Breogfjell. Breogfjell holder alt av felles klatreutstyr.

Overnatting
I nærheten av Svolvær og Henningsvær finnes flere fine plasser å overnatte. Det anbefales å overnatte så nærme oppmøteplass som mulig natten før turen. Vi starter tidlig! Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette.

Mat
Du må medbringe egen matpakke.

Overnatting og mat er ikke inkludert i prisen.

Det er en fordel med egen bil for å komme til oppmøtested til starttidspunktet for turen.

 

Lofoten_vågakallen_el3

Påmelding

Du vil motta en ordrebekreftelse på e-post når vi har behandlet skjemaet.