fbpx

Tindefjell & Havaldetreet

En fjellklatretur i voldsomme omgivelser!

På vei opp fra hullet som går rett gjennom Tindefjella. Foto: Einar Løken

Tindefjella og den høyeste toppen Havaldetreet er godt synlig når man kommer kjørende fra Hjelle mot Stryn. Den høyeste toppen var et mål blant pionerer innen tindebestigning, der selveste William C. Slingsby, sammen med legendariske Therese Bertheu og George Baker forsøkte å nå toppen sammen med den lokale fjellføreren Elias Hogrenning på 1900-tallet. Denne turen er en lang tur som tar normalt 12-15 timer og krever at du er i god fysisk form for å kunne gjennomføre.

Tindefjella og Havaldetreet underveis

Fra Jostedalsbreen Nasjonalparksenter går ruten opp til Tafsehyrna i et mektig brelandskap. Her følger vi Tindefjellsryggen opp til toppen hvor vi tar på klatreutstyr. Først må vi klatre/rappellere ned til “holet” for deretter å klatre opp til toppen av Havaldetreet. På retur er det to korte rapeller ned igjen til holet og deretter klatrer vi opp ryggen tilbake til Tindefjellsryggen. Vi returnerer samme vei ned Fosdalen.

Kombiner Nordvestegga på Skåla og Tindefjell

Dette er en av de flotteste og mest komplette klatreturene i Norge. Ved å starte i Loen kan du kombinere klatreturen opp den flotte Nordvestegga på Skåla med overnatting på Skålatårnet (1843 moh), etterfulgt av en brekryssing til Tindefjella og klatretur opp Havaldetreet med avslutning i Fosdalen. Dette er en rundtur med mye klatring og brevandring i dramatisk fjordlandskap.

Rapell ned fra Havaldetreet. Foto: Lisbeth Husevåg

Guider med høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På fjellklatreturer benytter vi kun internasjonalt kvalifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under kvalifisering/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.


På denne turen trenger du:
• Bekledning for en dag i høyfjellet (vind og vanntett ytterbekledning, isolerende undertøy, isolasjonsjakke)
• Hansker, lue, skjerf
• Kraftige fjellstøvler
• Solbriller og solkrem
• 30-40l ryggsekk
• Mat og drikke.
Alt av klatre-/sikkerhetsutstyr (hjelm, sele osv.) kan du låne av Breogfjell.
Breogfjell holder alt av felles klatreutstyr.

I Stryn finnes flere fine plasser å overnatte. Det anbefales å overnatte så nærme oppmøteplass som mulig natten før turen. Vi starter tidlig! Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette.
Du må medbringe egen matpakke.
Overnatting og mat er ikke inkludert i prisen.

Det er enkelt å komme seg til Stryn med kollektivtransport fra store byer som Bergen, Trondheim og Oslo. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til Fosnes til starttidspunktet for turen.
Om du velger kollektivtransport, vil vi være behjelpelig med å organisere leiebil om det trengst. Leiebilen er ikke inkludert i prisen.

stryn_Tindefjell_einar loken3

Turen opp Fosdalen kan også by på sine utfordringer. Foto: Einar Løken

Mektig brelandskap med utsikt inn Tindefjellsryggen mot Lodalskåpa

Mektig brelandskap med utsikt inn Tindefjellsryggen mot Lodalskåpa

Høyt ned ja! Foto: Lisbeth Husevåg

Høyt ned ja! Foto: Lisbeth Husevåg

Påmelding

Du vil motta en ordrebekreftelse på e-post når vi har behandlet skjemaet.