fbpx

Store Skagastølstind “Storen”

Bli med våre profesjonelle tindevegledere til Storen! Store Skagastølstind er Norges tredje høyeste fjell og det høyeste som krever klatring. Frem til førstebestigningen av engelskmannen William Cecil Slingsby i 1876 ble Storen oppfattet som ubestigelig.

 

Du må være i god fysisk form for å bestige Storen.

Rutene vi bruker i dag er ikke teknisk vanskelig, men eksponert og til tider svært luftig. Du må være i god fysisk form for å kunne gjennomføre ca 1600 høydemeter og 10-13 timers tur.
Den største utfordringen for mange er høyden og den mentale utfordringen det er å gå over smale galleri og klyve 600 meter over Slingsbybreen.

 

Vi anbefaler et lite introduksjonskurs

Dagen/kvelden i forkant kan vi bruke på å øve klatremetoder på et klatrefelt i området ca 3 timer. Dette kan gjøre klatringen og nedfiringen fra Storen enklere å gjennomføre om du ikke har klatreerfaring fra før. Vi tar totalt 3500,- for et slikt forkurs.Klatring til toppen på Storen

Vi starter i grålysningen med vandring opp Skagadalen til «hytta på Bandet». Dette tar omtrent 3 timer. Herfra blir terrenget brattere, og det er flere passasjer med klyving opp til Hjørnet. På Svaet sikrer vi med tau. Når vi kommer på Hjørnet er det luftig. Herfra til toppen er det klatring. Første passasje er Galleriet som går videre opp til en hylle. Så har man to alternativ videre: Vigdals Sva og Heftyes Renne. Her er det ca 10 bratte høgdemeter og grad 3 til 5- klatring. Turen videre mot toppen er enklere. Det er mange ruter til Storen, men disse to alternativene er de mest brukte. På retur er det en 40 meter rappell nordvest for ruten du bruker på vei opp som tar deg ned til like ved Hjørnet. Vi rappellerer også forbi Svaene. Videre er det retur til Turtagrø samme vei som vi gikk opp.

 

Våre vegledere har høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På fjellklatreturer benytter vi kun internasjonalt kvalifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegleder aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

På "Galleriet", rett før de siste taulengdene klatring mot toppen

Store Skagastølstind/Storen

  • Bekledning for en dag i høyfjellet (vind og vanntett ytterbekledning, isolerende undertøy, isolasjonsjakke)
  • Hansker, lue, skjerf
  • Kraftige fjellstøvler
  • Solbriller og solkrem
  • En liten og lett  hodelykt
  • 30-40l ryggsekk
  • Mat og drikke.

Alt av klatre-/sikkerhetsutstyr (hjelm, sele osv.) kan du låne av Breogfjell. Breogfjell holder alt av felles klatreutstyr.

Overnatting på Store Skagastølstind
I Indre Sogn finnes flere fine plasser å overnatte. Det anbefales å overnatte så nærme oppmøteplass som mulig natten før turen. Vi starter tidlig! Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette.

Mat for en dag på Store Skagastølstind
Du må medbringe egen matpakke.

Overnatting og mat er ikke inkludert i prisen.

Det er en fordel med egen bil for å komme til Turtagrø til starttidspunktet for turen.

Storen og Skagastølsryggen sett fra Søndre Dyrehaugstind

Storen og Skagastølsryggen sett fra Søndre Dyrehaugstind

Påmelding

Du vil motta en ordrebekreftelse på e-post når vi har behandlet skjemaet.