fbpx

Stetind

Bli med en Breogfjellguide til toppen av Norges nasjonalfjell Stetind.

 

Lofoten_Stetind_ToreB

Stetind

 

De “seks-otte forbitrede fingertuptak” på Normalveien

Normalveien på Stetind er ikke teknisk vanskelig, men eksponert og til tider svært luftig. Turen varer ca 12 timer og du må være i god fysisk form for å kunne gjennomføre hele turen.
Den største utfordringen er de beryktede “seks-otte forbitrede fingertuptak” (Peter Wessel Zapffe)

Vi går først til Halls fortopp. Her møter vi den skarpe sørøstryggen hvor vi forserer den beryktede fingertupptraversen rundt Mysosten. Herifra er det enklere klatring til toppen. På retur er det en liten rappell fra toppen av Mysosten forbi fingertupptraversen. Nydelig klatretur opp mot vanskelighetsgrad 4+

 

Sydpilaren for de mest spenstige

Dette er Stetinds mest berømte klatrerute og en av våre absolutte favoritter! 13 taulengder og grad 6- gjør dette til en lang og krevende tur. Denne ruten går opp pilaren i midten av sørvestveggen. Vi returnerer ned Normalveien forbi Mysosten. Denne ruten krever at du har klatreerfaring!

  

Våre vegledere har høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På fjellklatreturer benytter vi kun internasjonalt kvalifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under kvalifisering/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

Lofoten_stetind_Halda

  • Bekledning for en dag i høyfjellet (vind og vanntett ytterbekledning, isolerende undertøy, isolasjonsjakke)
  • Hansker, lue, skjerf
  • Anmarsjsko og svasko
  • Solbriller og solkrem
  • 30-40l ryggsekk
  • Mat og drikke.

Alt av klatre-/sikkerhetsutstyr (hjelm, sele osv.) kan du låne av Breogfjell. Breogfjell holder alt av felles klatreutstyr.

Overnatting
I Tysfjord finnes flere fine plasser å overnatte. Det anbefales å overnatte så nærme oppmøteplass som mulig natten før turen. Vi starter tidlig! Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette.

Mat
Du må medbringe egen matpakke.

Overnatting og mat er ikke inkludert i prisen.

Det er en fordel med egen bil for å komme til oppmøtested til starttidspunktet for turen.


Store Skagastølstind

 

Påmelding

Du vil motta en ordrebekreftelse på e-post når vi har behandlet skjemaet.