fbpx

Skåla via Nordvestegga

Den tøffeste oppturen til Skåla i Loen!

Den mest luftige klatringen i Stryn?

Å klatre Nordvestegga til Stryneskåla er utvilsomt den tøffeste oppturen til det kjente fjellet Skåla! Denne turen som først ble gått av F.J. Sandbakk & Sandbakk og P.H. Bø byr på en nydelig fottur til ryggen og deretter ca 400 hødemeter med klatring på bratt snø / bre før vi klatrer videre opp ryggen til toppen av Stryneskåla (1848 moh). Denne turen er en lang tur som tar normalt 10-12 timer og krever at du er i god fysisk form for å kunne gjennomføre. Klatringen er ikke vanskelig men den er svært luftig flere plasser.

Nordvestegga underveis

Fra den vanlige Skålaparkeringen på Tjugen følger vi den godt tilrettelgate stien til ca 750moh. Herifra fortsetter vi videre inn Fosdalen til vi etterhvert tar til høyre og sikter oss inn på foten av Nordvestegga. Her tar vi på klatreutstyr før vi klatrer opp breen / bratt snø til vi når en skulder på ryggen. Herifra klatrer vi langs ryggen til toppen av Stryneskåla. Vi returnerer ned den vanlige Skåla-stien. Alternativt er det mulig å overnatte på Skålatårnet, for så å gå videre til Tindefjella dagen etter.

Kombiner Nordvestegga på Skåla og Tindefjell

Dette er en av de flotteste og mest komplette klatreturene i Norge. Ved å starte i Loen kan du kombinere klatreturen opp den flotte Nordvestegga på Skåla med overnatting på Skålatårnet (1843 moh), etterfulgt av en brekryssing til Tindefjella og klatretur opp Havaldetreet med avslutning i Fosdalen. Dette er en rundtur med mye klatring og brevandring i dramatisk fjordlandskap.

Bratt klatring på snø før vi kommer opp på selve ryggen. Foto: Einar Løken

Guider med høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På fjellklatreturer benytter vi kun internasjonalt kvalifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under kvalifisering/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.


På denne turen trenger du:
• Bekledning for en dag i høyfjellet (vind og vanntett ytterbekledning, isolerende undertøy, isolasjonsjakke)
• Hansker, lue, skjerf
• Kraftige fjellstøvler
• Solbriller og solkrem
• 30-40l ryggsekk
• Mat og drikke.
Alt av klatre-/sikkerhetsutstyr (hjelm, sele, stegjern, øks osv.) kan du låne av Breogfjell.
Breogfjell holder alt av felles klatreutstyr.

I Stryn finnes flere fine plasser å overnatte. Det anbefales å overnatte så nærme oppmøteplass som mulig natten før turen. Vi starter tidlig! Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette.
Du må medbringe egen matpakke.
Overnatting og mat er ikke inkludert i prisen.

Det er enkelt å komme seg til Stryn med kollektivtransport fra store byer som Bergen, Trondheim og Oslo. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til Fosnes til starttidspunktet for turen.
Om du velger kollektivtransport, vil vi være behjelpelig med å organisere leiebil om det trengst. Leiebilen er ikke inkludert i prisen.


Nydelig utsikt mot Loen og Nordfjord

Nordvestegga sett fra Skåla

Fra toppen av Stryneskåla har vi utsikt mot bl.a. Jostedalsbreen, Tindefjella og Lodalskåpa

 

Artig klatring langs ryggen!

Artig klatring langs ryggen!

Påmelding

Du vil motta en ordrebekreftelse på e-post når vi har behandlet skjemaet.