fbpx

Bre og fjell

EN

Kvanndalstind & Torshammeren

“The steepest mountain in Europe” sa førstebestigeren William Cecil Slingsby. Dette kan nok diskuteres, men fra breen på vei opp ser toppen veldig bratt ut.

Roms_kvanndal

Romsdalen er kjent for sine bratte fjell og fantastisk natur langt utenfor Norges grenser. Her har man noe for en hver smak, alt fra små klippefelt i lavlandet til lange alpine klatreruter, innenfor alle vanskelighetsgrader. Turen til Kvanndalstind byr på mye artig klatring, litt brevandring og en nydelig utsikt.

Kvanndalstind underveis

Turen starter i Vengedalen hvor vi går opp til Olaskardsvatnet, så ut på breen før vi kommer opp på vestryggen av Kvanndalstind. Herifra er det klyving med enkelte små opptak og to taulengde med klatring opp til det lille toppunktet. Returen går samme vei og har vi tid klatrer vi opp på Torshammeren.
Starttidspunkt er vanligvis kl 08.00.

Guider med høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På fjellklatreturer benytter vi kun internasjonalt kvalifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under kvalifisering/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

På denne turen trenger du:
  • Bekledning for en dag i høyfjellet (vind og vanntett ytterbekledning, isolerende undertøy, isolasjonsjakke)
  • Hansker, lue, skjerf
  • Kraftige fjellstøvler
  • Solbriller og solkrem
  • 30-40l ryggsekk
  • Mat og drikke.

Alt av klatre-/sikkerhetsutstyr (hjelm, sele osv.) kan du låne av Breogfjell.

Overnatting
I Romsdal finnes flere fine plasser å overnatte. Det er mulig å overnatte på lodge, hotell eller campingplass. Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette.

Mat
Det vil være mulig å handle mat i nærliggende matbutikker dagen før. Du må medbringe egen matpakke.

Overnatting og mat er ikke inkludert i prisen.

Det er enkelt å komme seg til Romsdal med kollektivtransport fra store byer som Bergen, Trondheim og Oslo. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til parkeringen til Kvanndalstind.

Om du velger kollektivtransport, vil vi være behjelpelig med å organisere leiebil om det trengst. Leiebilen er ikke inkludert i prisen.

Påmelding

Du vil motta en ordrebekreftelse på e-post når vi har behandlet skjemaet.