fbpx

Kugelhorn

Er du eventyrlysten og glad i luftige turer? Da er Kugelhorn turen for deg. Ta med kompisene eller kjæresten på en tur de aldri kommer til å glemme.

Kugelhorn

Klatringen på Kugelhorn

Klatringen på Kugelhorns østkam ser helt ekstrem ut på avstand. Og for all del, ryggen er luftig og tidvis balanserer du på en knivsegg. Klatringen er på 6-7 taulengder og er ikke vanskeligere enn grad 4, noe som er overkommelig for de fleste. Kan du holde nervene i sjakk, så vil denne turen være sommerens høydepunkt, det kan vi garantere. Bli med en av våre dyktige guider og opplev drageryggen til Kugelhorn.

Kugelhorn ligger i Efjord, 45 minutter sør for Narvik. Fra toppen skuer man over til naboen, Stetind og utover Lofotveggen. Området er vakkert og turen starter med å vandre oppover det verdenskjente verdenssvadet. Dette er forøvrig en ypperlig plass å campe. Etter en times tid kommer vi opp til sadelen der ryggen starter. Her tar vi på tau, sele og hjelm. Klatringen er veldig enkel i starten, men blir gradvis hardere. Du må være i normal turform, men trenger ikke ha klatreerfaring for å bli med på denne turen.

Vi anbefaler en langhelg med kombinasjonen Stetind og Kugelhorn

Våre vegledere har høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På fjellklatreturer benytter vi kun internasjonalt kvalifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under kvalifisering/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

 

Majestetisk utsikt med Stetind i bakgrunnen


  • Bekledning for en dag i høyfjellet (vind og vanntett ytterbekledning, isolerende undertøy, isolasjonsjakke)
  • Hansker, lue, skjerf
  • Vanlige fjellsko
  • Solbriller og solkrem
  • 30-40l ryggsekk
  • Mat og drikke.

Alt av klatre-/sikkerhetsutstyr (hjelm, sele osv.) kan du låne av Breogfjell. Breogfjell holder alt av felles klatreutstyr.

Overnatting
I Efjord finnes flere fine plasser å overnatte. Det anbefales å overnatte så nærme oppmøteplass som mulig natten før turen. Vi starter tidlig! Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette.

Mat
Du må medbringe egen matpakke.

Overnatting og mat er ikke inkludert i prisen.

Det er en fordel med egen bil for å komme til oppmøtested til starttidspunktet for turen.


Store Skagastølstind

 

Påmelding

Du vil motta en ordrebekreftelse på e-post når vi har behandlet skjemaet.