Turen opp

Vi starter fra Turtagrø og kjører bil det første stykket mot Berdalsbandet på fjellveien mot Årdal. Vi parkerer noen hundre meter nord for bommen ved Berdalsbandet. Herifra går vi inn mot Vesttoppen som vi når etter to til tre timer. Herifra sikrer vi med tau over den luftige eggen til en vegg som må klatres for å komme til toppen. Fra Vestoppen til Store Austanbottstind tar det mellom en og to timer. Vi returnerer samme vei.

Hurr_ausbtn4-b

Guider med høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På fjellklatreturer benytter vi kun internasjonalt kvalifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under kvalifisering/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

Utstyr du trenger til denne turen

  • Bekledning for en dag i høyfjellet (vind- og vanntett ytterbekledning, isolerende undertøy, isolasjonsjakke)
  • Hansker, lue, skjerf
  • Kraftige fjellstøvler
  • Solbriller og solkrem
  • 30-40L ryggsekk
  • Mat og drikke.

Alt av klatre-/sikkerhetsutstyr (hjelm, sele osv.) kan du låne av Breogfjell.

Breogfjell holder alt av felles klatreutstyr.

Du må medbringe egen matpakke.

Transport

Det er enkelt å komme seg til Sogndal eller Lom med kollektivtransport fra store byer som Bergen, Trondheim og Oslo. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til Turtagrø til starttidspunktet for turen.

Om du velger kollektivtransport, vil vi være behjelpelig med å organisere leiebil om det trengs. Leiebilen er ikke inkludert i prisen.