fbpx

Holtafjellsryggen

En flott fottur som raskt blir en av de luftigste opplevelsene på grensen mellom Stryn, Hornindal og Stranda.

 

Turen underveis

Vi starter fra Røyrhussætra. Herifra starter turen opp en bratt skog til vi kommer opp på ryggen mellom Røyrhusnibba og Holtafjellet. Når vi når fortoppen etter ca 900 moh. tar vi på klatreutstyr og sikrer over den 250 meter lange luftige ryggen. Klatringen er ikke vanskelig, men er så smal at du på et tidspunkt må ha en fot på hver side. Når vi kommer opp på toppen returnerer vi ned til Tverrdalsskaret og videre ned til Røyrhussætra. Det er også mulig å gå mot Stryn og avslutte turen ved Garlid.

Guider med høy kompetanse

Breogfjell er en av aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring og lokalkjennskap. På fjellklatreturer benytter vi kun internasjonalt kvalifiserte Tindevegledere (UIAGM/IFMGA) og Tindevegledere under kvalifisering/aspiranter som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

På denne turen trenger du:

  • Bekledning for en dag i høyfjellet (vind og vanntett ytterbekledning, isolerende undertøy, isolasjonsjakke)
  • Hansker, lue, skjerf
  • Kraftige fjellstøvler
  • Solbriller og solkrem
  • 30-40l ryggsekk
  • Mat og drikke.

Alt av klatre-/sikkerhetsutstyr (hjelm, sele osv.) kan du låne av Breogfjell.

Breogfjell holder alt av felles klatreutstyr.

I indre Nordfjord finnes flere fine plasser å overnatte. Det anbefales å overnatte så nærme oppmøteplass som mulig natten før turen. Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette.

Du må medbringe egen matpakke.

Overnatting og mat er ikke inkludert i prisen.

Det er enkelt å komme seg til Stryn med kollektivtransport fra store byer som Bergen, Trondheim og Oslo. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til Røyrhussætra til starttidspunktet for turen. Om man vil gå ned til Stryn kommer evt. transportutgifter i tillegg.

Om du velger kollektivtransport, vil vi være behjelpelig med å organisere leiebil om det trengst. Leiebilen er ikke inkludert i prisen.

stryn_holtafjellet4_elstryn_holtafjellet5_el

Påmelding

Du vil motta en ordrebekreftelse på e-post når vi har behandlet skjemaet.