fbpx

Vi har et stort utvalg av turer som går hele sommerhalvåret. Fyll ut påmeldingsskjema i turartiklene eller send oss en melding på:

post@breogfjell.no


Tinderuta NYHET!

Bli med oss på sommerens store eventyr gjennom Øst-Jotunheimen!

Denne turen over tre dager tar oss fra Bygdin på Valdresflya til Eidsbugarden. Underveis bor vi både på DNT-hyttene Gjendebu og Eidsbugarden, og legger inn en overnatting høyt til fjells under åpen himmel i hjertet av Gjendesalpene. Enten du samler på 2000-meterstopper eller bare vil oppleve indrefileten av Øst-Jotunheimen sammen med oss anbefales denne turen på det sterkeste.


Moderat

3 dager

fra 14500kr

Weekend Jølster NYHET!

Legg sommerferien til Jølster, Nikolai Astrups rike!

Vi kan ta dere med på spennende aktiviteter enten dere er en familie eller en vennegjeng på tur. Utforsk blåisen på Haugabreen med øks og stegjern, opplev utsikten mens du klatrer Astrupegga og se Jølstravatnet på nært hold fra kajakk. I samarbeid med våre gode venner i Go’kajakk tar vi deg med på en helg som kommer til å bli høydepunktet i sommeren din!

Perfekt for en familieferie!

Enkel

3 dager

fra 12500kr

Store Skagastølstind

Bli med våre profesjonelle tindevegledere til “Storen”!

Store Skagastølstind er Norges tredje høyeste fjell og det høyeste som krever klatring. Frem til førstebestigningen av engelskmannen William Cecil Slingsby i 1876 ble Storen oppfattet som ubestigelig. Rutene vi bruker i dag er ikke teknisk vanskelig, men eksponert og til tider svært luftig. Du må være i god fysisk form for å kunne gjennomføre ca 1600 høydemeter og 12-15 timers tur.


Krevende

12-15 timer

fra 4100kr

Brevandring på Haugabreen

Lag feriedagen til et eventyr i blåisen!

Haugabreen er en lett tilgjengeleg brearm i Jostedalsbreen Nasjonalpark. For å komme til denne breen må du kjøre gjennom et fantastisk fjordlandskap til Stardalen i Jølster. På Jølster turistinformasjon møter du en av våre guider som på turen inn mot breen fortel om breen si rolle i utforminga av landskapet og om lokal brehistorie. Ved brefoten tar vi på stegjern, isøks og tau og går inn på breen. Møtet med de glinsende iskrystallane tilpassar vi etter gruppen sine ønsker og forutsetninger.

Enkel

6 timer

fra 940kr

Falketind

Det første fjellet av “alpin karakter” som ble besteget i Norge.

Bli med Breogfjell å klatre Pionerruta. Vi starter fra bommen innerst ved Koldedalsvatnet. Herifra går vi ca 300 høydemeter opp til Falkbreen. Her sikrer vi med tau over breen til innsteget på selveste Pionerruta. Klatringen videre er ikke vanskelig, men så bratt at vi bruker tau. Når vi kommer opp på ryggen blir det lettere til toppen. Vi returnerer samme vei ned Pionerruta.

Åpne turer: 10. juli, 17. juli, 24. juli, 31. juli

Moderat

7-9 timer

fra 2500kr

Stetind

Bli med å bestig Norges nasjonalfjell!

Normalveien på Stetind er ikke teknisk vanskelig, men eksponert og til tider svært luftig. Den største utfordringen er de beryktede “seks-otte forbitrede fingertuptak” (Peter Wessel Zapffe). Vi går først til Halls fortopp. Her møter vi den skarpe sørøstryggen hvor vi forserer den beryktede fingertupptraversen rundt Mysosten. Herifra er det enklere klatring til toppen. På retur er det en liten rappell fra toppen av Mysosten forbi fingertupptraversen. Nydelig klatretur opp mot vanskelighetsgrad 4+.

Moderat

11-13 timer

fra 3900kr

Bladet i Molladalen

Dette er klassikeren i Molladalen! Tør du å stå på toppen?

Turen starter tidlig fra parkeringsplassen ved Melbøsætra i Barstaddalen. Vi går forbi Storevatnet og Børresteinen før vi går opp den bratte Mohnsrenna. Videre er det enkelt å komme seg bort til kjendisnåla Bladet. Etter vi har klatret Bladet går turen tilbake ned Mohnsrenna til Barstaddalen. På forespørsel hele sommeren.

Åpne turer: 27. juli, 28. juli, 29 juli.Moderat

7-9 timer

fra 1350kr

Romsdalshorn

Først besteget i 1828!

Romsdalshorn er et av de mest populære fjellene i Norge for klatrere. Halls Renne og Nordveggen er de mest vanlige rutene for føringsturer på Romsdalshorn. Denne turen er betegnet som en middels krevende tur da mesteparten foregår i tau. Halls Renne er “gamleveien” opp på Romsdalshorn og i grove trekk den ruten som ble brukt av førstebestigerne. Klatringen er litt lettere enn på Nordveggen, men til gjengjeld er det mer av den. En klatretur på Romsdalshorn krever at du er i generelt god form og fortrolig med høyder.

Moderat

8-10 timer

fra 3000kr

Astrupegga

Klatreperla midt i Astrups rike!

Kanskje var det slik at kunstnaren Nikolai Astrup allereie i 1906 såg potensiale for ei klatrerute i sitt kjende måleri, Kollen? Litt fengslande er i alle fall denne tanken når ein klatrar opp ruta som har fått namnet Astrupsegga. Vi startar på Kjøsnes, yst i den majestetiske Kjøsnesfjorden og utsikta opnar seg raskt mot Jølstravatnet. Klatringa er på sju taulengder (totalt omlag 280 m) og det vanskelegaste punktet er 4- på ein skala frå 1 til 9. Det meste av klatringa er enkel og på denne turen handlar det om å meistre fjellet og oppleve storslått natur.

Moderat

7-8 timer

fra 2000kr

Tre topper – fire dager

En perfekt plan for å samle 2k-topper!

Det er ikke alltid like lett å beregne fint vær til dagen du skal bestige Storen. Det har vi i Breogfjell gjort noe med! Nå kan du legge opp til en langhelg hvor du har fire dager til rådighet og tre dager med guiding. Den fjerde dagen er hviledag eller værdag slik at du kan optimalisere forsøkene mot toppen. En klassisk kombinasjon kan være å starte med Austabotntind eller Soleitindtraversen, deretter gjøre et forsøk på Storen og avslutte med Søre Dyrehaugstind fra Bandet etter en hviledag. Om det blir dårlig vær dagen du skal på Storen, kan du legge inn hviledagen da.

Krevende

4 dager

fra 13000kr