fbpx

Sogn

Naturen i Sogn innbyr til aktiviteter hele året, enten du vil kjøre eller gå på ski, klatre, vandre på breen eller spasere en fjelltur med utsikt til fjorden. 15 minutter fra Sogndal kan du velge og vrake blant noen av landets flotteste fjellsider. Med 1000-høydemeters nedkjøringer, lange sesonger og stabilt snørike vintre – er Sogndal et eldorado for toppturentusiaster fra hele verden.

Book en skiguide i Sogn her

Det er ikke uten grunn den største skifestivalen i landet «Fjellsportfestivalen» holder til i Sogndal. Blant hundrevis av fantastiske fjell, kan det nevnes klassikere som Blåfjell, Togga og Frudalshesten.

Breogfjell sine lokalkjente guider har flere favoritter som de holder tett til hjertet. I Fjærland og Balestrand ligger fjellene mer eller mindre ved utgangsdørene til hotellene. Hver gang du ser over skulderen kan du nyte den unike utsikten av fjord og fjell. Turene byr på fredelige omgivelser, og noen av turene ligger så avsides at du blir hentet med båt.

Sommerstid kan du oppleve brevandring i Jostedalsbreen Nasjonalpark eller sportsklatring på klatrefelt som Kvam i Sogndal og Loven i Aurland. Hele regionen byr på fjellturer i unikt natur og kulturlandskap.
Siden 2002 har vi bygget kunnskap om naturen og fjellet med opplevelse og trygghet i fokus. I tillegg til flere turforslag, har vi god erfaring med tilpassing av en eller flere aktivitetsdager for deg, dine venner eller bedriften du jobber i.

Klima og sesong

Indre Sogn har nærmest innlandsklima, som normalt gjør vintrene stabilt kaldere og sommerne tørrere enn lenger ute ved kysten. Fremherskende vindretning kommer normalt fra vest og sørvest, og tar ofte med nedbør i form av snø på vinteren.

Overnatting og mat

Både Sogndal, Fjærland, Balestrand og Jostedalen finnes overnattingsalternativer i flere prisklasser. Det anbefales å overnatte så nærme oppmøteplass som mulig for å få mest mulig ut av dagen. Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette. Alle stedene har matbutikker og mulighet for å spise på restaurant. På turene må det medbringes egen matpakke/lunch om ikke annet avtales med guide.

Transport

Det er enkelt å komme seg til Sogndal med buss og fly fra byer som Bergen og Oslo. Fra bergen går også hurtigbåt. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til parkeringsplassene i ved fjellet. Trenger du hjelp til å finne transportløsninger lokalt (leiebil, minibuss etc.) hjelper vi gjerne til med dette.

Utstyrsleie

I Sogndal er det mulighet for å leie alpint skiutstyr. Vi tilbyr utleie av ski- og skredpakker.

Her har vi disse turene