fbpx

Rosendal og Uskedal

Rosendalsfjellene er de mest alpine fjellene sør for Jotunheimen og byr på mange flotte toppturer både sommer og vinter.

Book en skiguide i Rosendal eller Uskedal her

Rosendal ligger i Kvinnherad kommune i Sunnhordaland, på vestsiden av Folgefonnhalvøya og Folgefonna Nasjonalpark. Bygda er kjent for Baroniet, grunnlagt i 1665 med et vakkert lite slott, en imponerende hage i barokkstil og en større kunstsamling. Blant annet Melderskin, Gygrastolen og Store Bjørndalstind byr på nydelig skikjøring vinterstid og fantastiske fotturer sommerstid. Det populære klatreområdet Uskedalen ligger også bare noen få minutter fra Rosendal, og byr på flere taulengder med kvalitetsklatring.

 

Klima og sesong

Rosendal ligger helt ytterst i Hardangerfjorden og bærer preg av kystklima. Folgefonna vitner om mye snø i høyden på vinteren, men på våren må man ofte noen hundre meter opp fra havet før det blir skiføre.

Overnatting og mat

Rosendal har flere overnattingssteder som campingplasser, pensjonat, vertshus, utesteder, shopping og det som skal til for å trives. Vi bruker Rosendal Turisthotell som overnattingsplass. Dette hotellet huser også vår egen lille skifestival «Rosendal Skifestival» Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette. Her er flere dagligvarebutikker, og gode muligheter for å få spist en bedre middag på restaurant. På turene i fjellet må det medbringes egen matpakke / lunsj om ikke annet avtales med din guide.

Transport

Kommer du fra Bergen er det enklest å kjøre til Tysse, og videre mot Gjermundshamn. Derfra tar du fergen over til Løfallstrand og etter noen få kilometer mot sør er du fremme. Kommer du fra Haugesund eller Stavanger kjører du E134 via Etne. Ta fergen Skånevik – Utåker – Matre og fortsett nordover til Rosendal. Nærmeste flyplass er Bergen lufthavn Flesland, og ankommer du med fly kan det være smidig å ta hurtigbåt fra Flesland kai, som tar halvannen time til Rosendal. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til møtepunktet for de ulike turene. Om du velger kollektivtransport, vil vi være behjelpelig med organisering av leiebil eller minibuss ved behov. Leiebilen/minibussen er normalt ikke inkludert i prisene.

Estimert reisetid fra Stavanger: ca 3 ½ time.
Estimert reisetid fra Bergen: ca 2 timer.
Estimert reisetid fra Haugesund: ca 2 timer og 10 minutter.

Utstyrsleie

Der er foreløpig lite muligheter for leie av toppturutstyr. Vi har det du trenger av sikkerhetsutstyr for turene vi guider.

Her har vi disse turene