fbpx

Hurrungane og Jotunheimen


Det alpine landskapet som ligger våre hjerter nærmest. I halvannet århundre har klatrere og tindebestigere valfartet til Hurrungene, den norske tindesports vugge. Jotunheimen er et av de flotteste fjellområdene vi har i Norge, og en så stor samling 2000-metere finner du ikke andre steder i landet. Vi har boltret oss her både sommer og vinter i mange år, og vi guider deg gjerne til en eller flere av disse tindene.

Book en skiguide i Hurrungane her

I Øst-Jotunheimen guider vi landets mest kjente høgerute/haute route «Høgeruta Jotunheimen». Her går vi fra hytte til hytte over flere av Norges høyeste fjell, deriblant Galdhøpiggen og Glittertind. Området rundt Gjende byr også på flotte ryggtraverser og alpine topper som dessverre kan havne litt i skyggen av Hurrunganes ville landskap.

 

Klima og sesong

Jotunheimen er blant de høyeste fjellene i Norge og er nokså eksponert for vind og raskt værskifte. Øst-Jotunheimen har hovedsakelig innlandsklima og ofte mer stabilt vær på sommer og vinter enn Hurrungane som ligger i vest.

Overnatting og mat

Jotunheimen har flere privateide turisthytter og hotell. DNT har også flere turisthytter med og uten betjening i dette området. Det anbefales å overnatte så nærme oppmøteplass som mulig siden flere av turene starter svært tidlig og noen av turene allerede på natten. Ved turer i Hurrungane og ved Smørstabbtindene er Sognefjellshytta og Turtagrø gode alternativer. Trenger du hjelp til å finne overnattingsplass hjelper vi gjerne til med dette. Nærmeste matbutikker ligger i Lom og Fortun. De betjente turisthyttene og hotellene har servering. På turene må det medbringes egen matpakke/lunch om ikke annet avtales med din guide.

Transport

Det er enkelt å komme seg til Sogndal eller Lom med buss fra byer som Bergen, Trondheim og Oslo. Sogndal har i tillegg flyplass og hurtigbåt fra Bergen. Det er imidlertid en fordel med egen bil for å komme til møtepunktet for de ulike turene. Om du velger kollektivtransport, vil vi være behjelpelig med organisering av leiebil ved behov. Leiebilen er normalt ikke inkludert i prisene.

Utstyrsleie

I Sogndal er det mulighet for å leie alpint skiutstyr/randonner. Er du med en Breogfjell guide på tur, får du leie til rabatterte priser hos Intersport. Vi har det du trenger av sikkerhetsutstyr for turene vi guider.

Her har vi disse turene