fbpx

Bre og fjell

EN

Tilbakeblikk på vintersesongen 2016

Året startet med gode dump med laussnø, som guidene i Breogfjell hadde stor glede av på arbeid og fritid. I Breogfjell betyr januar skredkurs. Hver helg fra januar og godt ut i februar holder vi to og tre dagers skredkurs hver helg i Hemsedal, Sogndal, Røldal, Oppdal, Tromsø og Myrkdal (men ikke alle stedene alle helgene). Nytt i år var at vi satte opp en del midtukekurs i Sogndal, Hemsedal og Myrkdal, og vi fikk faktisk fyllt opp noen av disse. Bra folk kan ha hjemmekontor!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sking down from Togga. Photo: Halvor Dannevig

Breogfjell fikk en ny destinasjon og et nytt guidekontor på reportoaret når vår tindevegleder Tore Bergbjørn ankret opp skuta si i Tromsø. Han gikk raskt i gang med et par skredkurs, og resten av sesongen har han vært opptatt med alpine skiturer. Som en av få sertifiserte guider i landsdelen har det ikke manglet på oppdrag. I april fikk vi også gjennomført  vår ukeslange ski og seiltur i Lyngen.

_20160323_152620

Skiing down a secret glacier in Nordfjord. Photo: Halvor Dannevig

Som i tidligere sesonger har vi hatt flere grupper på Haute Route fra Chamonix til Zermatt. I år hadde vi utfordrende vær på flere av turene, og ikke alle gruppene kom seg hele veien til Zermatt. I Norge hadde vi flere grupper på  Høgruta i Jotunheimen, som på kort tid har rukket å bli en moderne klassiker. Vi har også gjort et par turer på Breruta fra Jostedalen til Loen, som vi også synes fortjener klassikerstatus, selv om vi også her hadde vær-utfordringer. Vi gjennomførte også en 4000 meter uke rundt Saas Fe og Zermat, hvor vi fikk besteget 4000metertoppene Allalinhorn, Alphubel, Breithorn og Pollux.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pollux (4062). Photo: Halvor Dannevig

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Britanniahütte

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Powder skiing down from Schwartztoor. Photo: Halvor Dannevig

I April og Mai er dagene lange og lyse og aktiviteten flytter seg til Hurrungane og Jostedalsbreen. Vi rakk også å gjennomføre en testtur på en ny tur som kommer på programmet neste år. Ta en kikk på bildene og se om du gjetter hvor den skal gå!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Crossing the Fjaerlandsfjord. Photo: Halvor Dannevig

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

The Menesridge. Photo: Halvor Dannevig

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skiing from Keipen to Esefjorden. Photo: Halvor Dannevig

Afterski at Kvikne's Hotel in Balestrand. Photo: Halvor Dannevig

Afterski at Kvikne’s Hotel in Balestrand. Photo: Halvor Dannevig

Enda gjenstår det noen skiturer, men det grønnes i liene og skisko skal snart byttes ut med fjellsko.

Les Einar sine supertips for hvordan du lagrer skiutstyret til neste sesong