Bre og fjell

EN

Ski og seiltokt i Hjørundfjorden

Noen kvinner har bedre teft enn andre når det kommer til det å gi presanger, og kona til Ragnar er definitivt en av de med godt utviklede evner. Hun sendte han på Ski og seil tur til Hjørundfjorden med kompisene! Det ble en opplevelse som både gutta kommer til å huske en stund.
Jeg kjørte oppover til Romsdalen natt til tirsdag samme uken og måtte ned i 40 km da jeg kjørte over Ørskogfjellet da snødde det så tett at jeg ikke så mer enn 10 meter. Til sammen så dumpet det ned nesten 60 cm «hvitevarer»av ypperste kvalitet den uken. Da værmeldingen i tillegg begynte å samarbeide så ble det mer og mer klart at dette kunne bli en sjeldent bra helg i den villeste fjorden på vestlandet.
Sent torsdag kveld mønstrer fem svært gira skiløpere på seilskuta til skipper Jon Amtrup fra Explore North. Fire kompiser fra Oslo og en fotograf fra et italiensk skimagasin. Jon setter kjapt kursen mot Hjørundfjorden mens vi startet planleggingen av neste dags tur. Valget falt på klassikeren Randers topp!
Å våkne opp til lukten av eggerøre, røkelaks og ferskt brød, få en kopp Te i handa mens mann nyter soloppgangen på veien inn fjorden er dessverre ikke dagligdags for hverken skiguider eller familiefedre.
Turen opp til Randers topp var lang og tung  opp ,men for en belønning!!  Fantastisk utsikt ned til fjorden, ca. en halvmeter med helt urørt nysnø av sjelden kvalitet. Vel nede igjen var det tunge bein og store smil som stampet om bord på skuta igjen. Kursen ble satt mot Trandal, ei veiløs bygd med fire fastboende innbyggere og egen pub. Etter en kjapp afterski så stod dagens middag på bordet. Fersk Torsk med flatbrød og majones, ekte sjømanskost!
De to neste dagene fikk vi med oss fenomenale nedkjøringer fra både Svintinden og Kolåstinden før vi måtte innse at vår langhelg var over for denne gang.
Det blir nok ikke siste gangen at Bre og Fjell tar med seg gjester  på ski og seiltur til Hjørundfjorden!
Hilsen Stein F. Møller

Følg med på oppdateringer, abonner på RSS-feeds fra Breogfjell
leiguide